VUČIĆ: Istraga o ubistvu novinara je od životnog značaja

Na prvoj sednici Komisije za istragu ubistva novinara odlučeno je da se Vladi predloži proširenje istrage vezane za ubistvo radnika RTS-a tokom bombardovanja

  • 1

Komisija za razmatranje činjenica do kojih se došlo u istragama koje su vođene povodom ubistava novinara, koju je Vlada Srbije formirala prošle nedelje, danas je u Beogradu održala prvi sastanak. Pored članova Komisije, kojom predsedava Veran Matić, direktor Televizije B92, prvom sastanku je prisustvovao i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić koji je prihvatio inicijativu i naložio formiranje Komisije.

Vučić je istakao važnost saradnje novinara sa predstavnicima MUP-a i bezbednosnih službi s ciljem sprovođenja kontrole nad istragama i naložio potpunu otvorenost i dostupnost arhivama.

- Ovo je od životnog značaja za opstanak vladavine prava. Novine su bile pune napisa o ubistvima, ali do optužnice nikada nismo stigli. Niko nema pravo da vrši likvidacije po Srbiji. Zločinci moraju da odgovaraju - naglasio je Vučić.

Predsednik Komisije Veran Matić istakao je da ćemo na svim nivoima imati problem sa etikom, ako ubistva novinara ne budu rešena i naglasio da će nastojati da rad Komisije bude nezavisan u odnosu na organe vlasti.

- Obaveza svih nas je da udružimo snage i ostvarimo ove ciljeve. Svi podaci će biti prikupljeni na jedno mesto da bismo mogli da utvrdimo gde je došlo do propusta i sve će to biti dostupno javnosti - dodao je Matić.

Članovi Komisije su: direktor Televizije B92 Veran Matić, predsednica UNS-a Ljiljana Smailović, Branislav Jovanović iz Jagodine, direktor policije Milorad Veljović, načelnik UKP-a Rodoljub Milović, Slaviša Softić (MUP), Željko Rašeta (BIA), Ivica Petrović (BIA) i Nebojša Vujičić (BIA).

Doneta je odluka da se Vladi predloži proširenje mandata na istragu u vezi sa ubistvom radnika RTS tokom bombardovanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodje maca na vratanca

    28. januar 2013 | 17:43

    Kakva je ovo zemlja,kakvi smo mi to ljudi,pa taj isti Vucuc sto se "busa u prsa"je bio kada je Curuvija ubijen MINISTAR U TOJ ISTOJ VLADI KOJA JE NAREDILA NJEGOVO UBISTVO!!!Alo ljudi gde ce nam savest,Boze smiluj se i daj nam jos jednom snage da skinemo ovu bagru sa vlasti.Oni ubijali,a sada traze "izvrsitelje i narucioce"a iole svako normalan zna da je ubica pod zemljom a OVI SADA STO SU NA VLASTI SU NARUCIOCI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA