POMOĆ: 50 milijardi dolara za žrtve uragana "Sendi"

Plan je pre dve nedelje odobrio Donji dom Kongresa i sada se čeka potpis predsednika Baraka Obame da bi stupio na snagu. Uragan "Sendi" odneo je 130 života i napravio štetu od više desetina milijardi dolara

  • 0

Američki Senat doneo je odluku da se lokalnim vlastima, kao i žrtvama uragana "Sendi", za obnovu domova i uništenih poslovnih postrojenja uputi pomoć od 50,5 milijardi dolara.

Plan je pre dve nedelje odobrio Donji dom Kongresa, a sada se čeka potpis predsednika Baraka Obame da bi stupio na snagu. Senat je većinom, 62 prema 36 glasova, usvojio predloženi plan, iako je naišao na opoziciju dela senatora koji smatraju da će time biti dodatno povećan budžetski deficit.

Plan su snažno podržali senatori obe partije iz država sa severoistoka SAD, koji je najteže pogođen olujom pre tri meseca.

Uragan "Sendi" je odneo 130 života i napravio štetu od više desetina milijardi dolara, kada je krajem oktobra pogodio istočnu obalu Amerike, dok je najveće razaranje pretrpeo Njujork.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA