GALENIKA: Ognjenović prvi osumnjičeni!

Radna grupa MUP-a i tim za borbu protiv korupcije ispituju i zajedničke mahinacije "Galenike" i "Habitfarma". Zahtev Ognjanovića da dobije status zaštićenog svedoka će biti odbijen

  • 1

Radna grupa MUP-a i tim za borbu protiv korupcije počeli su, po nalogu tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, istragu o zloupotrebama u "Galenici", a među prvoosumnjičenima naći će se i bivši direktor Nenad Ognjenović! Takođe, ispituju se i zajedničke mahinacije "Galenike" i "Habitfarma", saznaje Telegraf.rs!

Radna grupa će ispitivati dokumentaciju farmaceutske kompanije koja se nalazi na spisku 24 privatizacije koje je Evropski parlament označio kao sporne.

Kako saznaje naš portal iz izvora bliskih Vladi Srbije, Ognjenović se sumnjiči za brojne malverzacije u istrazi koju su skoro dve godine vodili Tužilaštvo za organizovani kriminal i SBPOK. On je već bio saslušavan u septembru prošle godine.

Istraga u slučaju "Galenika" vodi se preko dve godine i do sada niko nije procesuiran, a po nalogu Tužilaštva, sve je predato Radnoj grupi MUP-a.

Ognjenović je kao kadar SPS-a na funkciju generalnog direktora "Galenike" postavljen u novembru 2008, a zbog lošeg poslovanja, odlukom Vlade, smenjen je u junu 2011. Tada je u "Galenici" otkriven dug od 14 miliona evra, ali i sporno poslovanje s fabrikama lekova "Habitfarm" i "Velefarm".

Ognjenović je ranije tvrdio da je sporni dug nastao zbog kursnih razlika i troškova kamata za kredite.

- Istraga je završena, dokazi su pribavljeni i saslušani su svi koji su imali saznanja o malverzacijama, uključujući i Ognjenovića. Takođe, moguće je dokazati vezu "Galenike" i "Habitfarma" u mahinacijama - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, zahtev Ognjenovića da dobije status zaštićenog svedoka će biti odbijen i on će se naći među osumnjičenima.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NLO

    29. januar 2013 | 16:40

    Zemljaci iz Ivanjice direktori Vele i Habitfarma, temeljno su cistili drzavnu kasu RFZO, a onda i druge u kojima je bilo para. Njihove porodice i decica debelo zbrinuti, a radnici i obicna raja bez para i posla....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA