Češki predsednik povlači priznanje Kosova!

Miloš Zeman krenuo je sa najbližim saradnicima da traži pravne mehanizme da njegova zemlja povuče priznanje države za koju tvrdi da je teroristička tvorevina koju finansira narko-mafija

  • 36

VELEOBRT! Novi češki predsednik Miloš Zeman najozbiljnije će se zauzeti da njegova zemlja povuče priznanje Kosova, saznaje Telegraf.rs!

Zeman je na pre nekoliko dana održanim izborima za prvog čoveka Češke pobedio sadašnjeg šefa češke diplomatije Karela Švarcenberga, osvojivši 54,8 odsto glasova naspram 45,2 odsto protivkandidata.

U fokus srpskih medija dospeo je izjavom datom nekoliko dana pre izbora da je Kosovo teroristička tvorevina koju finansira narko-mafija.

- Povukao bih čak i otpravnika poslova koji je tamo, a kamoli da šaljem ambasadora - poručio je tada Zeman.

Prema saznanjima našeg portala, Zeman, koji se trenutno odmara u jednom letnjikovcu nadomak Praga, u iščekivanju preuzimanja nove funkcije, već je sa svojim novim saradnicima počeo da razmatra povlačenje priznanja Kosova.

- Za tako nešto potrebna je izvesna pravna procedura. Sve mora da prođe kroz Vladu u Pragu, da bi konačnu odluku doneo češki parlament. Ipak, imajući u vidu trenutno raspoloženje u Pragu, vrlo je moguće da ovakva odluka bude izglasana u najskorije vreme - kaže naš sagovornik upućen u političke prilike u Češkoj.

Njihova nekadašnja braća Slovaci do dan danas nisu priznali takozvanu državu Kosovo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elvir.

    30. januar 2013 | 09:58

    Tako. I treba dobro bi bilo da te prate i druge zemlje

  • Vlada

    30. januar 2013 | 11:22

    Svaka cast na petlji da se suprotstavi pogubnoj americkoj hegemoniji i potkupljivim evropskim cinovnicima. Pravda ce pre ili kasnije izaci na videlo. Kosovo je grubo oteto prljavim novcem, lazima, bombama i silom, to ne moze opstati. Novac od droge je proklet, uvidece i Albanci, vratice im se kao bumerang.

  • gg

    14. april 2014 | 01:52

    Siptari , prestanite da cepate minuse , preterali ste , mnogo providno ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA