Srbija vraća sedam ekonomskih ambasadora

Među onima koji su sigurno završili svoj dilomatsko-ekonomski angažman su savetnici koji su radili u zemljama regiona

  • 4

Ministarstvo trgovine je posle kompletne analize učinka 27 ekonomskih diplomata, koji su poslati u inostranstvo pre tri godine sa ciljem da pokušaju da dovedu investitore u zemlju, odlučilo da vrati kući njih sedmoro,

Kako saznaje "Blic" u Vladi Srbije, među onima koji su sigurno završili svoj dilomatsko-ekonomski angažman su savetnici koji su radili u zemljama regiona.

To će najverovatnije biti Kristijan Kolaković iz Podgorice, Jadranka Petrović iz Sarajeva, Ivana Ivković iz Zagreba, Dragana Đurica iz Ljubljane i Aleksandar Nikolić iz Skoplja.

Odluku o tome ko se vraća kući, Ministarstvo je donelo na osnovu tri kriterijuma.

- Prvi kriterijum je bio taj što za vreme svog manadata nisu postigli nikakve rezultate. Zatim napravljena je analiza u kojoj je zaključeno da nam ne trebaju ekonomske diplomate u zemljama u kojima ne postoji potencijal za saradnju, i treće, budžet u Ministarstvu trgovine namenjen projektu "Ekonomske diplomate" smanjen je za 30 odsto - kaže izvor iz Vlade.

Zaključeno je da nema potrebe da se angažuju ekonomske diplomate u regionu pre svega zbog blizine, jezičke bliskosti i privredne saradnje koja već postoji, navodi izvor.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikac

    31. januar 2013 | 12:01

    Eto koliko su ozbiljni, kad ne znaju ni koji je ambasador u kojoj zemlji. Mora da su jako dobro radili analizu učinka, a ne znaju ni ko je gde. Pouzdano znam da su neki od njih uradili mnogo posla za ovu zemlju, ma koliko ljudima to čudno zvučalo

  • Damir

    31. januar 2013 | 21:08

    Ne znam da li je kasno da pošaljem komentar na ove vesti. Mislim da će novi Ministar napraviti veliku grešku ako povuće ljude iz bivše Juge. Neće život ništa sam rešiti. Mi moramo biti prisutni u timn zemljama.

  • Ralexic

    31. januar 2013 | 10:42

    Bitno je da ostane onaj u Pekingu da uvozimo sve i svasta i resimo konacno taj sns kanal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA