ZVEČAN: Uklonjene barikade na putu ka Rudaru

Pripadnici Kfora rano jutros uklonili su betonske blokove koji su bili postavljeni u mestu Rudare, na magistralnom putu iz smera južne Kosovske Mitrovice ka Raškoj

  • 0

Pripadnici američkog kontigenta Kfora pod punom ratnom opremom uklonili su  jutros oko 3 časa betonske blokove koji su bili postavljeni na magistralnom putu iz pravca južne Kosovske Mitrovice prema Raški u mestu Rudare, u opštini Zvečan.

Dok je trajala akcija, puteve iz smera Zvečana i Rudara blikirali su poljkski vojnici Kfora više od tri sata, a na oglašavanje sirena u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici okupio se veliki broj građana. Mirno su stajali kod mosta u Zvečanu sve do 5 sati i 30 minuta, kada su putevi deblokirani.

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović razgovarao je s odgovornima u Kforu koji su mu rekli da oni podržavaju mirne proteste građana ali smatraju da barikade na putevima ne mogu da budu konstantno postavljene.

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović koji je bio sa građanima rekao je novinarima da je "akcija Kfora sramna i neshvatljiava i da je to bilo pravo demonstriranje sile".

- Zvečan je bio blokiran za saobraćaj gotovo tri i po sata a razlog je, kako je rekao potpukovnuk američkog Kfora, uklanjanje blokova koji su bili u Rudaru - rekao je Milović i dodao da ovakve akcije "ne doprinose poverenju stanovništva u Kfor, jer je Kfor mirovna, a ne okupaciona misija".

(S. S. / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA