"Nemoguća misija" neće emitovati skrivenu kameru s Dačićem!

- Veoma smo neprijatno iznenađeni izjavom savetnika za nacionalnu bezbednost premijera Srbije, gospodina Ivice Tončeva, da je epizoda skrivene kamere "Nemoguća misija" u kojoj je učestvovao Ivica Dačić uperena ka narušavanju ugleda države - navodi se u saopštenju "Nemoguće misije". RRA preporučila medijima da ne emtuju sporni video-snimak

  • 4

"Nemoguća misija" neće emitovati spornu skrivenu kameru s premijerom Ivicom Dačićem u "glavnoj ulozi".

- Veoma smo neprijatno iznenađeni izjavom savetnika za nacionalnu bezbednost premijera Srbije, gospodina Ivice Tončeva, da je epizoda skrivene kamere "Nemoguća misija" u kojoj je učestvovao Ivica Dačić uperena ka narušavanju ugleda države - navodi se u saopštenju "Nemoguće misije" .

U saopštenju se dalje kaže da ideja i sama forma emisije nikada nije imala ulogu da nekog ismeva, a posebno da naruši ugled države, što se nije desilo ni u ovom konkretnom slučaju.

Navodi se da se autor "Nemoguće misije" novinarskim poslom bavi više od 25 godina i kroz taj period je uspešno obavljao najteže zadatke koje mu je novinarska profesija nametala.

- Od izveštavanja s Kosova za vreme rata, preko Bosne, pa sve do studenstskih demonstracija u Beogradu, uvek je bio uz svoje kolege i narod - kažu iz "Nemoguće misije".

Produkcija ove skrivene kamere se već sedam godina bavi ovakvom igranom formom i veoma je dobro prihvaćena kod gledalaca, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. "Nikad do sada nismo optuženi za bilo kakvu vrstu diskriminacije i uvrede, a kamoli za narušavanje ugleda države", kažu u "Nemogućoj misiji".

- Mi ćemo ispoštovati zabranu da se pomenuta epizoda emituje, te je nećemo emitovati, ali smatramo da je greška premijera i ministra unutrašnjih poslova što je doneta takva odluka, jer bi se upravo u prikazanoj epizodi videlo kako je profesionalno i bez ikakvih komentara završio ceo intervju, bez obzira na nesvakidašnje okolnosti - piše u saopštenju "Nemoguće misije".

Nakon zabrane emitovanja epizode, produkcija najavljuje da će s dragocenim iskustvom koje ima, početi da se bavi i istraživačkim novinarstvom.

- Tada savetnici kao što je Tončev neće moći da zabranjuju da emitujemo dokumentaciju i materijal koji ćemo prikupljati o korupciji, kriminalu i zloupotrebama službenog položaja državnih funkcionera i nosioca javnih funkcija, jer upravo navedene nezakonite aktivnosti narušavaju ugled države - navedeno je u saopštenju.

RRA: MEDIJI, UZDRŽITE SE OD EMITOVANJA OVOG SADRŽAJA!

Preporuku RRA medijima da se uzdrže od emitovanja sporne epizode emisije "Nemoguća misija" objavljujemo u celosti.

"Savet RRA razmatrao je danas na vanrednoj sednici najavu emitovanja emisije 'Nemoguća misija' u kojoj je učesnik bio predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić. Savet retko kad ima priliku da reaguje pre nego što neki program bude emitovan, jer ne postoji zakonska obaveza emitera da bilo koji programski sadržaj dostave na uvid RRA pre emitovanja.

U ovom slučaju, pre svega sa interneta i iz štampanih medija Savet je upoznat sa jednim delom sadržaja i načinom na koji je pomenuta emisija snimljena, pa je zahvaljujući tim saznanjima i podacima na svojoj današnjoj sednici doneo sledeći zaključak:

Savet preporučuje svim emiterima da se uzdrže od emitovanja ovog, ali i svih sličnih sadržaja koji svojom estetikom i etikom ne ispunjavaju elementarne uslove da budu emitovani: vređaju dostojanstvo ličnosti, ugrožavaju pravo na privatnost, ne vode računa o zaštiti dece i maloletnika.

Savet upozorava da bi emitovanje takvih sadržaja bilo suprotno Zakonu o radiodifuziji i Kodeksu o ponašanju emitera što kao posledicu ima pokretanje postupaka za izricanje mera emiterima. Savet očekuje da će zakonom koji će uskoro biti usvojen i zameniti sadašnji Zakon o radiodifuziji dobiti ovlašćenja da u ovakvim situacijama brže i efikasnije reaguje" - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu RRA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЗоранСаКосмета

    31. januar 2013 | 16:26

    Премијер је морао да прекине интервју, очита уреднику оченаш и напусти студио, уместо што је "достојанствено наставио" да буде саучесник! Верујте ми тиме би побрао опште симпатије народа! Овако... његова реакција је закаснела!

  • Srbenda

    31. januar 2013 | 17:33

    To mu je najbolja riba koju je video uzivo, i taman se ponadao da ga je neko pogledao kao frajera , kad ono skrivena kamera.....!!!

  • русија

    31. januar 2013 | 20:11

    дебељко личи на онога рокстедија из ниња корњача. Кад је видео п. изгубио се па где да прекине !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA