GDE SU NAŠE PARE: Otvoreno pismo pilota predsedniku Srbije

U pismu pilota navedeno da je u poslednjih deset godina odlukama Vlade Srbije iz "Jata" bez nadoknade izdvojeno ili prodato za neadekvatnu cenu skoro sve što je kompanija godinama sticala iz profita

  • 2

U otvorenom pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i ministrima odbrane, saobraćaja i finansija Samostalni sindikat pilota Srbije zatražio je reviziju raspolaganja imovinom "Jat ervejza" u toku restrukturiranja zbog štete koja je naneta toj avio-kompaniji.

- U poslednjih deset godina odlukama Vlade Srbije iz "Jata" je bez nadoknade izdvojeno ili prodato za neadekvatnu cenu skoro sve što je kompanija godinama sticala iz profita - navedeno je u pismu.

Navodi se i da su aerodromi Tivat i Podgorica prodati 2002. za deset miliona dolara Vladi Crne Gore, a da je njihova stvarna vrednost 160 miliona evra, kao i da su u periodu do 2005. iz "Jata" bez nadoknade izdvojeni: "Jat tehnika", Hoteli "Slavija", Apartmani "Kopaonik" i "Jat ketering", čija se ukupna vrednost procenjuje na 250 miliona evra.

U pismu je naglašeno i da je 2005, iako je "Jat" osnivač beogradskog aerodroma, odlukom Vlade Srbije formirano novo preduzeće u kom "Jat" nema vlasničkog udela, kao i da su novoosnovane kompanije sa "Jat ervejzom", političkim pritiscima zaključivale netržišne ugovore na štetu "Jata". Zbog toga je zatraženo da se uradi revizija sadašnjih ugovora i izračuna nastala šteta.

U otvorenom pismu se još predlaže i da se deo nepokretnosti Terminala jedan na Aerodromu "Nikola Tesla" prenese na "Jat ervejz", što bi toj avio-kompaniji obezbedilo nesmetano poslovanje i konkurentnost sa stranim kompanijama, koje obično u vlasništvu imaju terminale u svojoj bazi.

(K. V. / Izvor: Beta / Foto: Jat.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bOomERaNG

    1. februar 2013 | 18:28

    toooo odvezite i vi jezik!!!! hoteli su sad vlasnistvo nekog tajkuna a za aerodrome u tivtu i podgorici da ne pricamo !!!!! pare vratite lopovi

  • Niko

    1. februar 2013 | 19:06

    Dragi piloti, vodim sad ste se setili da reagujete. Verovatno ste se uplasili za svoja radna mesta. Godinama Jat propada a Vi ste cutali.Plate i dnevnice na vreme i nije vas bilo briga sta se okolo desava. E sad su ta vremena prosla i kad su poceli da spominju stecaj onda ste se setili. Sto ste dozvolili da vam legne 7 aviona? Sto ste dozvolili da nema rezervnih delova? Sto ste dozvolili da vam dovode politicare za direktore. Sto se tice ostalih delova starog Jata tu mislim na tehniku,ketering,hotele itd svako je dobio svoje i snasao se kako je mogao. Vama u Jat-u je pripao najveci kolac,avioni,predstavnistva,slotovi itd pa ste dozvolili da vam mafija otme sve.Sto se tada niste na vreme pobunili.Pa vas bivsi direktor vam je "otvorio nebo" i uveo low- cost kompanije. Zelim vam puno srece u vasoj borbi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA