GENERAL-PUMPADŽIJA: Haški optuženik kupio "OMV"

Penzionisani general Ivan Čermak, koji je u Hagu bio optužen za udruženi zločinački poduhvat, kupio je 63 "OMV-ove" benzinske stanice na teritoriji Hrvatske

  • 3

Kompanija "Kroduks derivati", čiji je vlasnik penizionisani general i bivši haški optuženik Ivan Čermak, novi je vlasnik hrvatske filijale kompanija "OMV".

Kako piše hrvatski "Večernji list", Čermakova kompanija ja postala vlasnik 63 "OMV-ove" benzinske stanice na teritoriji Hrvatske, skladišnih kapaciteta na Janafovom terminalu u Omišlju i svih postojećih ugovora o trgovini koje je imala austrijska kompanija.

Na taj način završena je operacija povlačenja "OMV-a" sa tržišta Hrvatske i BiH, koja je trajala duže od godinu i po. U tom razdoblju brojne hrvatske i strane kompanije spominjale su se kao mogući kupci "OMV-ova" lanca, ali na kraju je bošnjačka podružnica prodata ruskom "Gaspromjeftu", dok je Čermak dao najbolju ponudu za hrvatski deo.

Iako vrednost transakcije službeno nije otkrivena, neslužbeno se spekuliše da će "OMV" prihodovati nešto manje od sto miliona evra. Čermakov "Kroduks" preuzimanje će finansirati uz pomoć kredita poslovnih banaka gde, navodno, glavnu ulogu igra "Privredna banka Zagreb".

Podsetimo, Ivan Čermak bio je, zajedno sa Antom Gotovinom i Mladenom Markačem, optužen za udruženi zločinački poduhvat protiv srpskog stanovništa na teritoriji Hrvatske.

(M. S. / Izvor: Večernji list / Foto: Panoramio / de8j8a)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    1. februar 2013 | 19:53

    Sada moze da se pali...da izgori i on sa njima.

  • djole

    1. februar 2013 | 20:45

    pa se posle pitamo kako su oslobodjeni .. novac gospodo, novac... to razume zapad.. a ove nase golje ko ce njima da plati slobodu...ej Srbijo

  • kosač

    1. februar 2013 | 20:52

    Gadno je kada čovek ostari, pa ne može da se seti za koliko para ode NIS, molim nadležne da postave kao pitanje za SLAGALICU pa da se pamti dugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA