LABRIS: Apelacioni sud je "sigurna kuća" za kriminalce

- Odluka drugostepenog krivičnog veća Apelacionog suda da ukine dvogodišnju kaznu zatvora Mladenu Obradoviću i da vrati predmet na ponovno suđenje, najnoviji je poraz pravde i pravne države - navodi se u saopštenju organizacije "Labris"

  • 3

Organizacija za lezbejska ljdska prava "Labris" osudila je odluku drugostepenog krivičnog veća Apelacionog suda da ukine dvogodišnju kaznu zatvora Mladenu Obradoviću i da vrati predmet na ponovno suđenje.

- Nažalost, ovakva odluka organizaciju "Labris" nije iznenadila, jer je ona samo nastavak katastrofalne prakse kojom ova institucija nastavlja politiku nekažnjivosti čak i kada su u pitanju najteža krivična dela poput ubistva, silovanja i prebijanja - piše u saopštenju ove organizacije.

"Labris" u svom saopšenju podseća na to da je Mladen Obradović, vođa “Obraza”, zajedno sa još 13 pripadnika tog pokreta, bio osuđen za izazivanje nereda i nasilničko ponašanje tokom "Parade ponosa" 2010. godine.

- Ukidanje kazne za taj organizovani linč koji se dešavao pred očima svetske javnosti, druga je sramna odluka Apelacinog suda, budući da je ova institucija sredinom novembra 2012. već ukinula prvostepenu presudu kojom je na 10 meseci zatvora vođa “Obraza” Mladen Obradović bio osuđen zbog rasne i druge diskriminacije - kažu iz "Labrisa"

U saopštenju se navodi da je veoma opasno što se na ovaj način stvara klima u kojoj je nasilje dopušteno i opravdano i vreme je da se javno postavi pitanje koja je prava svrha postojanja Apelacionog suda i da li je Apelacioni sud “sigurna kuća” za one koji na najbrutalniji način krše ljudska prava.

Drugostepeno krivično veće ukinulo Mladenu Obradoviću, vođi zabranjenog "Obraza", presudu od 2 godine.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    2. februar 2013 | 05:18

    много важно шта сатанистичке организације пишу. лицемерни гадови

  • Dutch

    2. februar 2013 | 03:17

    Који линч? Да ли је 2010 на паради иједном геју фалила длака с главе?

  • Ralexic

    2. februar 2013 | 07:23

    ZAMISLITE SITIACIJU:SUDSKA PARNICA TRAJE ZA NASE PRAVOSUDJE NORMALNIH 8-10 GODINA I OVAJ TZV.APELACIONI SUD VRATI POSTUPAK NA POCETAK.ZATO ACA HAPSI REDOM ALI APELACIONI CEKA SVOJIH 5'.SRAMOTA ILI SU SVI IZ APELACIONOG KADROVI SA MEGATRENDA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA