Partijarh Irinej i Dodik zadovoljni stanjem u Republici Srpskoj

Predsednik RS prisustvovao je svetoj arhijerejskoj liturgiji u hramu Sabora Srba svetih u Štutgartu, koju je služio patrijarh Irinej, a nakon toga i prijemu povodom Dana i krsne slave RS, Svetog arhiđakona Stefana, koji u ovo vreme organizuje predstavništvo RS

  • 7

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i patrijarh srpski Irinej ocenili su danas da je stanje u Republici Srpskoj dobro i da vlast u Srpskoj i Srpska pravoslavna crkva sarađuju odlično.

Dodik je prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji u hramu Sabora Srba svetih u Štutgartu, koju je služio patrijarh Irinej, a nakon toga i prijemu povodom Dana i krsne slave Republike Srpske, Svetog arhiđakona Stefana, koji u ovo vreme organizuje predstavništvo RS u nenačkom gradu.

Prijemu je prisustvola, kako prenosi Radio-televizija Republike Srpske, i ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Željka Cvijanović.

Dan i krsna slava Republike Srpske obeleženi su nizom manifestacija u više gradova RS, a centralna svečanost tim povodom održana je 9. januara u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, akademijom "Iz Srpske s ljubavlju".

(I. M. / Tanjug, Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Banjaluka

    3. februar 2013 | 20:33

    Dodik bi poljubio i crnog dzavola samo da dobije poene u narodu,zadrzi vlast,svoj ogromni kapital i da ne ode u zatvor...Americki covjek u ulozi velikog srbina. Isti ovaj Dodik je u Doboju 1999 za svestenika rekao da ga treba kao konja jahati. Nemojte mi brisati komentar.Dozvolite i drugima koji ne misle isto kao Dodik da iznesu stav.

  • Robert

    6. februar 2013 | 14:50

    Svi komentatori mogu da popuse Dodiku cigaru. On je lafcina, a ako nije najposteniji nije vazno, vremena su teska, pritisci na Srbe veliki. Dobro se on drzi u ovako neprijatnom okruzenju. Pogledajte samo vase komentare. Dripci

  • VERSKI TUPAN !

    28. novembar 2013 | 12:04

    Sve je receno o Dodiku , sramota me i napisati bilo sta o tom bedniku.Ali Patrijarh Irinej ,duboko usao u politiku i dodvoravanje. kaze da je RS drzava ,a ne entitet u BiH . Onda nam krivo kad kazu da je Kosovo Republika, kad je priznalo preko stotinu zemalja ,a mi ga ne damo.Po crkvi sve ce biti priznato i Vojvodina i Sandzak i .....kad god dodje neki crkveni veledostojnik u B.Luku pricas li prica ,samo dokle.E,moj narode !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA