Otkazana tribina Ateista Srbije o Svetom Savi

-Nameravali smo da ovoj temi, kao i svim ostalim temama, pristupimo objektivno, kritički i argumentovano, ali smo procenili da za to nema uslova zbog upadljive namere jednog dela javnosti da tribinu iskoristi u neprimerene svrhe i nametne drugu, za društvo u celini sporednu temu - navodi se u saopštenju ove organizacije

  • 12

Tribina Ateista Srbije, koja je trebalo da se održi 7. februara, a koja je već izazvala velike tenzije zbog plakata sa Svetim Savom i gej zastavom, otkazana je u Domu omladine.

U obaveštanju na Fejsbuk stranici Doma omladine navedeno je da je tribina ''Rastko Nemanjić - prosvetitelj? Istorija jednog mita'' odložena za proleće usled "nepredviđenih okolnosti".

- Nameravali smo da ovoj temi, kao i svim ostalim temama, pristupimo objektivno, kritički i argumentovano, ali smo procenili da za to nema uslova zbog upadljive namere jednog dela javnosti da tribinu iskoristi u neprimerene svrhe i nametne drugu, za društvo u celini sporednu temu.

Budući da smisao tribine nije senzacionalističko skretanje pažnje na prizemna pitanja svojstvena domaćoj estradi i žutoj štampi, odlučili smo da na ovaj način uskratimo svaku priliku za dalje zloupotrebe.

Izvinjavamo se svim učesnicima, gostima i celokupnoj javnosti zbog odlaganja tribine. Istovremeno, uveravamo dobronamerne da će se tribina na ovu temu sigurno održati u najskorije vreme, čim se smire nepotrebno uzburkane strasti koje ometaju racionalan i smiren uvid u značajne momente naše prošlosti i sadašnjosti - navodi se u saopštenju ove organizacije.

(M. S.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anti antifa

    4. februar 2013 | 07:47

    Neka idu u Zagreb tamo ovo prolazi ali usput neka probaju da ismeju nekog njihovog sveca iz tog perioda (ako ga uopšte imaju a da nije Srbin)

  • Анђа

    4. februar 2013 | 14:43

    Биједни изданци комунистичких изрода, узалуд се копрцате у својој бјесомучној богоборности, пјена из властитих поганих лабрда ће вас угушити. Црви ће вас појести, а икона Светога Саве, висиће у српским школама во вјеки вјеков. И после вас, и после вашег накота који ћете оставити. Зар ви мислите бестидници, да ће ваше "трибине" ико у историји памтити?

  • Sava

    4. februar 2013 | 11:05

    Ко сте ви.Важније вам је пљување по светом Сави него рецимо"Јасеновац" "Голи оток". Зашто се о овим темама не позабавите како ви кажете"објективно,аргументовано"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA