Sestra ubijenog Vučinića napisala pesmu Lauševiću!

Maja Vukčević pesmom odgovorila na knjigu Lauševića "Godina prođe, dan nikad"

  • 10

Porodica pokojnog Radovana Vučinića, koga je u leto 1993. godine u Podgorici, zajedno sa drugom Dragorom Pejovićem, ubio glumac Žarko Laušević, pesmom odgovorila na knjigu Lauševića "Godina prođe, dan nikad".

Vučinićeva sestra Maja Vukčević poslala je Presu pesmu u kojoj navodi kako je ta knjiga uticala na nju. Članovi porodica bili su ogorčeni kada je predsednik Srbije Boris Tadić nedavno pomilovao glumca.

Do znanja vode spiralne stepenice,

Plamen će jednom pojesti sve,

Umrijeće čak i sjećanje.

........

Cijelog života si se spremao za to,

odlučno učini poslednje korake.

Zato uzmi pero u ruke

Veliki Čovječe

Dovrši i tu poslednju stranu

Došlo vreme da se sklope korice.

........

Zbaci okove što si godinama lomio,

lezi i zatvori oči pred zadnje buđenje.

............

A nama ostavi da oplakujemo

sve one koje si greškom precrtao

jer se nijesi kajao i nijesi se osvrtao.

Podsetimo, nakon što je Laušević pomilovan, majka Radovana Vučinića, Ikonija, rekla je da je ne boli pomilovanje, ali da ne može da izdrži da Lauševića gleda na televiziji s "onom knjigom".

S druge strane, Nebojša Pejović, brat pokojnog Dragora, izjavio je da je žalosno i tragično da se dodeljuju nagrade i titule junaku za ubistva nedužnih mladića.

(Telegraf.rs/Pres)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    2. februar 2012 | 13:19

    Aman dokle više "nedužni mladići" kad svi znamo kakvi su bili ti nedužni mladići.Svima je bilo jasno da će prije ili kasnije doći do toga a što se potrefilo da to bude Laušević iz najboljeg plemena crnogorskog, koji nedaju na se, to je druga priča, i treba Lauševiću dati sve moguće nagrade i za knjigu ali i za to što je oslobodio ostali narod dvije napasti, dva kastiga ljudska, dvije protuve koji su napadali ostali normalan svijet i tražili djavla i tamo dje ga nije bilo. Ža me je ljudski života, ali takvijeh kastiga ljudskih i ološa me nije žao.

  • Sanja

    3. oktobar 2012 | 15:18

    Neduzni mladici...DA! NARAVNO! NEDUZNI! ...Kamo srece da se ti takvi "neduzni mladici" nikada nisu ni rodili. Boze me oprosti. Zbog takvinh neduznih mladica, lezilebovica, i kavgadzija ne nastradase samo braca Lausevic vec i mnogo drugih, sto iz dosade zatrazise kavgu.Foliranti!!!Samo nisu znali na koju krupnu ribu naletise! A i sta su ti neduzni mladici radili u ta doba u kaficu. Zar nisu imali pametnija posla? Ako su tako neduzni, zasto nisu bili sa svojim mamama i u svojim kucama? I taj sudac...ni ime ne zelim da mu spomenem. Sram da ga bude i stid sebe i svoje diplome,koju ocigledno nije zaradio na znanju. Boze sacuvaj nas neduznih mladica i takvih sudaca - potplacenih!!! Zarko uz tebe smo! Nije ti lako s tim primitivcima, Ajd uzdravlje, Ajde uzdravlje,

  • zorana

    26. septembar 2013 | 17:02

    Draga moja, tvoj brat je dobio sta je trazio. A Zarko nas je samo oslobodio jednog ljudskog olosa. Da to nije Zarko ucinio neko drugi bi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA