TEROR NA KOSOVU: Dvoje dece povređeno u eksploziji bombe u Kosovskoj Mitrovici! (FOTO)

Dečak (3) i devojčica (10) povređeni su kada su nepoznati počinioci večeras oko 19 sati bacili eksplozivnu napravu u dvorište porodice Vučetić u naselju Bošnjačka mahala

  • 19

U mešovitom naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, oko nešto pre 19 časova u dvorište porodice Vučetić bačena je eksplozivna naprava.

Regionalni portparol KPS-a Besim Hoti rekao je za Telegraf da je majka sa dvoje maloletne dece bila na terasi u trenutku eksplozije od koje su deca povređena.

Povređena deca, devojčica starosti 10 godina i trogodišnji dečak, trenutno se nalaze u kosovskomitrovačkoj bolnici.

Regionalni portparol KPS-a Besim Hoti potvrdio je za Telegraf.rs da je u večernjim satima u etnički mešovitom naselju došlo do eksplozije u blizini istočnog mosta.

Za sada detalji nisu poznati, KPS je na licu mesta.

Deca su smeštena na odeljenje intenzivne nege u kosovskomitrovačkoj bolnici i njihovo stanje se prati . Prema rečima dežurnih lekara razmišlja se o transportu dece u neku od specijalizovanih ustanova zbog mogućih komplikacija.

Dežurni hirurg dr Miroslav Dančetović izjavio je novinarima da povređena deca nisu životno ugrožena, ali da se razmišlja o njihovom transportu za Beograd u neku od specijalizovanih ustanova.

Dr Trajče Bogeski je rekao da  su  u pitanju povrede u predelu obraza i prednje strane vrata gde su i veliki krvni sudovi.

Koordinator Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici Zlata Radovanović je pozvala medjunarodnu zajednicu da osudi ovaj zločin i učini nešto da se ovakvi dogadjaji ne ponavljaju.

-Pozivamo medjunarodnu zajednicu da pokaže statusnu neutralnost u skladu sasvojim mandatom - rekla je Radovanovićeva i u ime „Vlade RS i Kancelarije za KiM pozvala komandanta Kfor-a da dodje ovde i svima nam garantuje bezbednost, a i šefa Euleks-a da istraži ovaj slučaj“.

-Večerašnji bombaški napad na porodicu Vučetić pokazatelj je čemu su Srbi izloženi – rekla ona i pozvala „građane na pribranost i uzdržanost da pokažemo da smo dorasli sadašnjem trenutku i da smo rešeni da ovde ostanemo i opstanemo“.

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedejković ocenio je da poslednji napadi na Srbe sa severa Kosova predstavljaju zločin i teroristčki akt onih koji žele da destabilizuju ovaj deo pokrajine sa ciljem da zastraše narod i etnički očiste Kosovo i Metohiju.

Nedeljković je optužio Kfor, Euleks i KPS da su pristrasni i da „umesto da obezbede mir i sigurnost gradjana, za njih već rade na realizaciji jednostranih odluka Prištine.

On je hapšenje Srdjana Stojanovića komentarisao kao „montiran proces“.

-Već vidjeno, Albanske institucije montiraju procese ,ni ovo krivično delo neće biti rasvetljeno, pravi izvršilac neće biti pronađen i kažnjen jer to nije u interesu ni Prištine ni međunarodne zajednice – rekao je Nedeljković.

(S. S. / Foto: Telegraf )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 018

    5. februar 2013 | 01:01

    da ste 90% vas kosovara ostali dole na Kosovu da branite ovu decu i zemlju ne bi bilo ovako.A vi lepo sve prodali siptarima pa prvi pravac u bezaniju a mi iz Srbije direktno na Kosovo da branimo zemlju,i dok smo mi ginuli a vi lepo se ovde skucili pokupovali radna mesta,otvorili firme itd. A sad glumite patriote iza tastature,gori ste od siptara JADNA OVA DECA I ONI PRAVI SRBI KOJI SU OSTALI DOLE !

  • Duda

    4. februar 2013 | 23:14

    Na ovo se mora ostro reagovati, nema te EU koja nam je vaznija od nase dece. Ubice prokleti bili!

  • SSSS

    4. februar 2013 | 23:10

    Ajde sada vi "srbi", koji ste puni negativnosti prema SRBIMA I SRBSKOJ DECI SA KOSOVA, dajte komentar na ovo sada. Kako mi živimo u izobilju, 200% plata, živimo na vašim ledjima, ništa nam ne hvali.... A da li će naša deca sutra osvanuti živa, da li će se živa vratiti iz škole, I kakvi su njihovi snovi a kakva realnost, to je nebitno.... Puno puta ste svi vi negativci bili pozvani, da dodjete I živite u tom izobilju sa nama, ali niko se javio nije, pitam se zašto.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA