LEDENO DOBA: Smrzavaćemo se još nedelju dana!

I narednih sedam dana očekuje nas veoma hladno vreme, uz jutarnje temperature do minus 20 stepeni, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu

  • 4

Srbiju očekuje ledena nedelja! Na ulicama će nas i u narednih sedam dana ujutru sačekivati jutarnji mraz, sa temperaturom i do minus 20 stepeni!

Tokom dana temperatura neće prelaziti minus tri. Malo će otopliti oko 8. februara. Tokom vikenda pašće između 10 i 30 centimetara snega.

- Maksimalna dnevna temperatura blago će porasti tek oko 8. i 9. februara. Jutarnji mrazevi i temperature ispod nule ostaju, ledeni dani nas tek očekuju. Sneg će naročito padati tokom vikenda i u ponedeljak, ali će kasnije slabiti. Najviše padavina će biti na planinama, zbog vetra - objašnjava Dragan Đurić iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Zbog vremenskih neprilika u 14 opština je uvedena vanredna situacija. Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marković, ipak, smatra da nema potrebe da se ona uvodi na terioriji čitave zemlje.

- Da bi vanredna situacija bila proglašena na teritoriji cele države, republički štab mora da uvede vanrednu situaciju na preko 50 odsto teritorije. Imamo oko 170 opština, a samo u 14 je vanredna situacija. Ona zavisi od količine snega koja padne i da li parališe živote, a o tome odlučuju lokalni štabovi - objašnjava Petrović.

Prognoza sa sajta RHMZ-a kaže da će temperatura preći nulu tek polovinom meseca i da će od tada biti u stalnom porastu - čak do 4 stepena.

(M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taychie70

    2. februar 2012 | 17:14

    LEDENO DOBA: Smrzavaćemo se još nedelju dana! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/9wK95RMP via @TelegrafRs

  • zorziprofiler

    2. februar 2012 | 15:45

    LEDENO DOBA: Smrzavaćemo se još nedelju dana! http://t.co/aPK974eQ

  • kokozjaka

    2. februar 2012 | 12:09

    Mrzim zimu! http://t.co/OzKtmr55 via @TelegrafRs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA