RASPLET DRAME U ALABAMI: Oteti dečak oslobođen, otmičar mrtav!

Pošto je šest dana bezuspešno pokušavao da pregovara sa otmičarem, FBI je juče ušao u bunker zbog straha da dečaku preti "direktna opasnost" u rukama otmičara, izjavio je specijalni agent Stiv Ričardson

  • 0

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) napali su podzemni bunker u ruralnom predelu Alabame i spasli petogodišnjeg dečaka, koji je skoro nedelju dana držan kao talac, a otmičar je mrtav.

Nadležni zvaničnici juče nisu mogli potvrditi kako je Dajks izgubio život, navodi Rojters.

Pošto je šest dana bezuspešno pokušavao da pregovara sa otmičarem, FBI je juče ušao u bunker zbog straha da dečaku preti "direktna opasnost" u rukama otmičara, izjavio je specijalni agent Stiv Ričardson.

Otmičar, identifikovan kao Džimi Li Dajks (65), pre toga je dozvolio agentima da dečaku, koji u sredu slavi rođendan, dostave lek, knjige u boji i igračke.

Međutim, pregovori su propali u poslednja 24 sata i agenti su odlučili da upadnu u bunker, ispričao je Ričardson na konferenciji za novinare.

Prema svim raspoloživim informacijama, Dajks je nasumično oteo dečaka iz autobusa.

Drama u blizini Midland Sitija počela je kada je Dajks, penzionisani vozač kamiona koji se bio u mornarici za vreme rata u Vijetnamu, u utorak prošle nedelje ušao u školski autobus sa više od 20 dece koja su išla kući, zahtevajući da vozač pusti dečaka da izađe.

Kada je vozač Čarls Albert Poland (66) odbio to da učini, Dajks je ispalio četiri metka u njega.

Dajks je, zatim, pobegao sa dečakom u bunker koji je napravio i opremio televizorom i električnim grejalicama.

- Dečak se sada nalazi u lokalnoj bolnici, ali izgleda da nije fizički povređen - kazao je Ričardson.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA