NOVA PRAVILA: Stroža kontrola polovnih automobila

Pravilnikom je precizno utvrđeno kako treba da izgleda gasni uređaj u automobilima, koja su dokumenta potrebna za uvozna vozila, kako se utvrđuje njihova godina proizvodnje i ko može da izda potvrdu o ispravnosti vozila

  • 2

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadin Jovanović najavio je da će uskoro početi primena novog pravilnika o ispitivanju ispravnosti vozila, dodajući da će uvođenje reda u tu oblast doprineti povećanju bezbednosti u saobraćaju.

Ovim pravilnikom, koji treba da stupi na snagu 12. februara, između ostalog, regulisano je i atestiranje polovnih vozila iz uvoza, kao i automobila kojima se ugrađuje uređaj za gas.

Pravilnikom je precizno utvrđeno kako treba da izgleda gasni uređaj u automobilima, koja su dokumenta potrebna za uvozna vozila, kako se utvrđuje njihova godina proizvodnje i ko može da izda potvrdu o ispravnosti vozila.

Takođe, predviđeno je da se ugradnja motora istog tipa i istog proizvođača, kao i drugog tipa istog proizvođača, koji se ugrađuje kao fabrička varijanta, ne smatra prepravkom, pa nije potreban poseban atest, kao i da sva vozila u koja se ugrađuje uređaj za pogon na alternativna goriva (tečni naftni gas, prirodni gas i vodonik) mora da prođe ispitivanje ispravnosti.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic / Foto: Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    6. februar 2013 | 10:59

    Vazno da Auto ima srpsku prvu pomoc posto zapadna ne valja.haha

  • Boki

    6. februar 2013 | 09:48

    Cilja se na pogresne stavke kada je bezbednost u pitanju, ili je cilj samo uvodjenje novih taksi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA