EPS: Bankrotiraćemo za mesec dana!

Ukoliko ova kompanija uskoro ne dobije zajam od 300 miliona evra, može da stavi katanac na bravu, dramatično upozoravaju u Elektroprivredi Srbije

  • 17

Elektroprivreda Srbije je u teškoj finansijskoj situaciji i kompaniji preti bankrot već u martu ili aprilu ako Upravni odbor (UO) kompanije što pre ne donese neophodne odluke o finansijskoj konsolidaciji kompanije.

Kako je saopšteno u ovoj kompaniji, na sednici UO EPS-a, koja je planirana za 5. februar, ali je otkazana, na dnevnom redu trebalo je da bude odobrenje zajma kompaniji od oko 300 miliona evra neophodnih za finansijsku stabilizaciju kompanije.

Sve je dovedeno u pitanje i EPS će imati velikih finansijskih problema, ako ne u martu, onda u aprilu, ističu u toj kompaniji.

Na dnevnom redu sednice UO EPS-a trebalo je da bude i izbor javnog snabdevača strujom, što je obaveza EPS-a u skladu za zaključkom Vlade Srbije o restrukturiranju kompanije i sa odredbama zakona o energetici.

U EPS-u kažu da na dnevnom redu te sednice nije trebalo da bude razmatranje smene predsednika Upravnog odbora Ace Markovića jer predsednika UO postavlja Vlada Srbije.

Marković je, objašnjavaju u toj kompaniji, otkazao sednicu Upravnog odbora EPS-a pod obrazloženjem da je pre toga potrebno obaviti konsultacije u Vladi Srbije i najavio da bi sednica UO, posle tih konsultacija, mogla biti održana za pet do deset dana.

(M. S. / Tanjug / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slavica

    6. februar 2013 | 12:56

    Dragi moji,ako primorate velike potrošače da plate dugovanja,upristojite (čitaj SMANJITE) plate vašem rukovodecem kadru a država vam ukine monopol problem ce momentalno biti rešen!

  • Ralexic

    6. februar 2013 | 14:27

    NEMA BANKROT ZA VAS.SAD CE STRUJA 76% POSKUPETI(u proseku 10-12% po vasim lopovskim pokazateljima)I BANKROTIRACEMIO MI GRADJANI.ZAIGRACE MECKA I ORED VASA VRATA.LOPINE BELOSVETSKE.MENI OPOMENA ZA 5600 DIN.A KOMSIJA IMA PREKO 50000 I NORMALNO NEMA OPOMENE,CEKA OTPIS DUGA A PO SAVETU ED PLACA PO 1000 MESECNO.MENI ROK OSAM DANA ZA CEO IZNOS.

  • dragan

    6. februar 2013 | 12:11

    Plijeniti imovinu svima koji su krali od drzavnih firmi i tako pokusati spasti sto se moze da spase

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA