NETANJAHU PRETI: Odgovorni za ubistva Jevreja platiće cenu!

Nakon što je Bugarska juče optužila Hezbolah za teroristički napad od prošle godine, u Netanjahuovom kabinetu izdato je saopštenje da je izraelski Biro za kontrateroroizam obavestio te porodice u njegovo ime da će "Izrael učiniti sve kako bi odgovorni za zločin platili cenu". U saopštenju se nije ulazilo u detalje

  • 0

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je danas porodicama žrtava prošlogodišnjeg napada na izraelske turiste u bugarskom letovalištu Burgasu da će odgovorni za ubistva "platiti cenu".

U Netanijahuovom kabinetu izdato je saopštenje da je izraelski Biro za kontrateroroizam obavestio te porodice u njegovo ime da će "Izrael učiniti sve kako bi odgovorni za zločin platili cenu". U saopštenju se nije ulazilo u detalje.

U utorak je, međutim, nakon što je Bugarska optužila libanski Hezbolah da je izveo taj bombaški napad, nagovešteno da će Izrael voditi bitku na diplomatskom, a ne na vojnom planu.

Netanijahu je najavio da će vršiti pritisak na EU, imajući u vidu da je Bugarska članica tog bloka, da proglasi proiranski Hezbolah terorističkom organizacijom.

U napadu jula prošle godine na autobus sa izraelskim turistima poginulo je petoro Izraelaca i bugarski vozač.

Kao rezultat toga neke zemlje su pozvale EU da Hezbolah proglasi terorističkom organizacijom. Poznavaoci prilika u Izraelu su, međutim, rekli da se ta zemlja po svoj prilici neće osvetiti sada za taj napad, jer obično deluje da spreči bezbednosnu pretnju, da spreči konkretan napad. Ostaje da se vidi šta znači ovo Netanijahuovo obećanje porodicama žrtava.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA