ANGELA NA KRILIMA: Merkelovu podržava nezapamćenih 58 odsto Nemaca!

Prema istraživanju javnog mnjenja instituta "Forsa", čije su rezultate danas objavili Magazin "Štern" i televizija RTL, ne samo da je Merkelova neuporedivo, za čitavih 37 odsto, popularnija od Štajnbrika, nego bi čak i skoro četvrtina, odnosno 24 odsto birača koji tradicionalno biraju SPD, glasalo za nju

  • 0

Nemačka kancelarka Angela Merkel osvojila bi glasove čak 58 odsto birača, kada bi Nemci direktno mogli da biraju kancelara, dok bi njen rival, kancelarski kandidat Socijaldemorkatske partije (SPD) Per Štajnbrik dobio samo 21 odsto glasova, pokazuju danas objavljeni rezultati ankete.

Prema istraživanju javnog mnjenja instituta "Forsa", čije su rezultate danas objavili Magazin "Štern" i televizija RTL, ne samo da je Merkelova neuporedivo, za čitavih 37 odsto, popularnija od Štajnbrika, nego bi čak i skoro četvrtina, odnosno 24 odsto birača koji tradicionalno biraju SPD, glasalo za nju.

Kada je reč o popularnosti partija, tu nije bilo većih pomeranja - demohrišćani kancelara Merkelove beleže procenat više u odnosu na prošlonedeljnu anketu i za njih bi glasao 41 odsto birača, za njihove koalicine partnere liberale, kao i do sada, svega četiri odsto, za SPD nepromenjivih 25 odsto, za Levicu sedam odsto, a za Zelene ponovo 15 odsto.

S obzirom na takav odnos snaga, otvoreno je pitanje ko će voditi Nemačku u narednom četvorogodišnjem mandatu i o tome će 82-milionska nacija odlučivati na saveznim izborima, najavljenim za 22. septembar.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Tanjug /AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA