BEČ: Uhapšen policajac jer je pomagao srpskim kriminalcima

Policajac je osumnjičen da je zarađivao novac tako što je tražene kriminalce i osobe koje su imale zabranu ulaska u zemlju ilegalno puštao u ili iz Austrije

  • 2

Austrijska policija uhapsila je pripadnika svoje službe zato što je navodno pomagao srpskim kriminalcima prilikom ulazaka i izlazaka iz Austrije. Prema navodima bečkog lista "Kronen cajtung", radi se o jednom graničnom policajcu, koji je radio na bečkom aerodromu Švehat.

On je osumnjičen da je, pošto je imao velike dugove, zarađivao dodatno novac time što je tražene kriminalce i osobe koje su imale zabranu ulaska u zemlju redovno ilegalno puštao u ili iz Austrije, kroz zvanični službeni ulaz.

Radi što veće zarade, on je iskoristio i pravila u viznom režimu, prema kojima građani Srbije bez boravišne dozvole ili vize mogu najduže da borave u Austriji tri meseca i da nakon toga moraju da napuste zemlju na 90 dana.

Policajac je navodno srpskim državljanima, koji su bili spremni da plate, skraćivao boravak u Austriji, koristeći pečat s "manipulisanim datumom". Osumnjičeni, koji navodno ima srpsko poreklo, a koji je, kako navodi list, priznao krivicu, nalazi se u istražnom pritvoru.

(M. B. / Tanjug / Foto: Printskrin RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    6. februar 2013 | 22:14

    Jaoj Boze, sta im svevrade crnci i arapi a oni se sada bas uhvatili za nas i tog nekoga lika syo je folirao...

  • nina

    7. februar 2013 | 15:21

    Nije ni cudo poreklom Srbim pa se snasao..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA