Blagajnik u Patrijaršiji ukrao milion evra od SPC

S. Ž. je osumnjičen da je proneverio crkveni novac koji mu je poslednjih godina bio poveren, a delo je otkriveno vanrednim popisom blagajne i prijavljeno policiji

  • 11

Jedan od blagajnika u Patrijaršiji ukrao je skoro milion evra u kešu iz blagajne centrale Srpske pravoslavne crkve u Beogradu.

Krađu su Upravi kriminalističke policije MUP-a Srbije prijavili čelnici SPC.

Blagajnik u Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj S. Ž. osumnjičen je da je proneverio crkveni novac koji mu je poslednjih godina bio poveren, saopštila je večeras Arhiepiskopija.

Krivično delo je otkriveno vanrednim popisom blagajne i prijavljeno je nadležnim državnim organima radi utvrđivanja činjeničnog stanja, navodi se u saopštenju i ističe da je osumnjičeni civilno lice.

(M. B. / Izvor: Blic / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • narod pita

    7. februar 2013 | 07:07

    A koliko je ostalo? Sta reci, sve se nema, jadna crkva sta ce sad bez milionceta? A taman su hteli da podele siromasnima i onima kojima pare trebaju i zamisli bezobrazni blagajnik uzeo? Sta ce covek, verovatno video sta se radi (besna kola, dvorovi,...) pa da se i on okoristi...

  • Komentator

    7. februar 2013 | 07:12

    1m€ i kesu u crkvi koja je oslobodjena poreza (?!)....hmmm...posle jure kojekakve Šariće :)

  • Velemajstor Ribolova Rilak Miodrag

    7. februar 2013 | 01:03

    Ma ne veruejm od crkve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA