TUZLA: Eksplozija bombe, tri muškarca povređena!

Eksplozivna naprava bačena je na asfalt u naselju Džafer Mahala. U Kantonalnom tužilaštvu kažu da postoje indicije o tome ko je bacio napravu, ali da ne mogu da daju preciznu informaciju

  • 3

Tri osobe su povređene prošle noći u eksploziji bombe u tuzlanskom naselju Džafer Mahala. S. D. (56) iz Tuzle teško je povređen, dok su D. R. (24) i R. M. (35) lakše.

- Povređeni S. D. smešten je na Odeljenje intenzivne nege Klinike za anesteziologiju i reanimaciju. On je sinoć po prijemu odmah operisan. Povređeni D. R. je na Klinici za hirurgiju, dok je R. M. još sinoć nakon ukazane pomoći napustio UKC Tuzla -  saopštila je pres služba UKC Tuzla, preneo je sarajevski portal "Klix.ba".

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzla kažu da postoje indicije o tome ko je bacio bombu, ali da ne mogu da daju preciznu informaciju o osobi na koju se sumnja.

- Još se proveravaju navodi. Utvrđujemo okolnosti vezane za ovaj događaj - rekli su u Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.

Eksplozivna naprava bačena je na asfalt u naselju Džafer Mahala. Iako se prvobitno spekulisalo kako je bomba bačena u blizini kafića "Stend baj", osoblje kafića je to demantovalo.

- Eksplozija bombe nema nikakve veze s ovim objektom. Mi smo regularno radili kada se čula eksplozija, a potom je ulica blokirana zbog uviđaja. Dakle, kafić "Stend baj" nema nikakve veze s ovim događajem - naveli su zaposleni u tom ugostiteljskom objektu.

Eksplozija bombe je uznemirila građane. Pored tri povređene osobe, oštećen je i automobil, najverovatnije vlasništvo povređenog R. M.

(M. R. / Tanjug / Foto-ilustracija: Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ime i Prezime

    7. februar 2013 | 13:59

    aquarius ti si vo i sovinista , koga briga za Dodika i Tadica , ti stvarno mislis da ste bitni !

  • Merdijan

    7. februar 2013 | 11:56

    Aquarius, ne serecukaj!

  • aquarius

    7. februar 2013 | 11:20

    србин 100% а Милорад Додик је подстрекач !! а тадић да се извини под хитно 8-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA