Kina zabranila prodaju petardi "Tokijski Veliki prasak"

Menadžer pekinške kompanije "Dodudou", koja proizvodi petarde, rekao je danas da su oni proizvodili tu vrstu petardi zbog patriotizma i jer su mislili da će se dobro prodavati pošto Japan ponovo nije popularan među Kinezima

  • 0

Kompanija za proizvodnju petardi saopštila je danas da su vlasti naredile prodavcima da prestanu s prodajom petardi pod imenom "Tokijski Veliki prasak" (Tokio Big Beng), jer bi one mogle nauditi odnosima s Japanom.

Menadžer pekinške  kompanije "Dodudou", koja proizvodi petarde, rekao je danas da su oni proizvodili tu vrstu petardi zbog patriotizma i jer su mislili da će se dobro prodavati pošto Japan ponovo nije popularan među Kinezima.

Odnosi između Kine i Japana su napeti poslednjih meseci zbog sporenja oko malih nenaseljenih ostrva u Istočnom kineskom moru.

Menadžer po imenu Jang rekao je da su taj proizvod, kada se pojavio na tržištu, mušterije stvarno volele i da je u nekim trgovinama rasprodat.

- Znamo da će zabrana uticati na našu zaradu, ali to nije važno kada su u pitanju nacionalni interesi naše zemlje - rekao je Jang a preneo AP.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA