GUGL SVE VIDI: Litvanija će uterivati porez putem pretraživača

Google Street View, nedavno lansiran u toj zemlji, biće korišćen za otkrivanje poreskih prevara. Google aplikacija, koja korisnicima omogućava panoramski pregled ulica, takođe će biti korišćena pri ispitivanju zgrada koje su daleko od kancelarija poreskih inspektora

  • 0

Poreske vlasti u Litvaniji će koristiti aplikaciju Google Street View, nedavno lansiranu u toj zemlji, kako bi otkrili poreske prevare. Korišćenjem platforme koja omogućuje virtuelno obilaženje "terena", poreznici će procenjivati pravu vrednost nekretnina.

- Tako ćemo utvrditi koje nekretnine se 'kriju' iza unosa prijavljenih u imovinskim registrima i procenjivati da li njihova vrednost odgovara prijavljenoj - rekao je zamenik litvanskog poreskog inspektora Arturas Klerauskas za agenciju Frans pres.

Google aplikacija, koja korisnicima omogućava panoramski pregled ulica, takođe će biti korišćena pri ispitivanju zgrada koje su daleko od kancelarija poreskih inspektora, pre donošenja odluke da li je potrebna detaljnija istraga, dodao je Klerauskas.

- Ta platforma će nam pomoći i da identifikujemo neregistrovane nekretnine - rekao je on.

(I. D. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA