VELIKI KRŠ: Povređenog planinara spašavali više od tri sata (FOTO)

Planinar Dragi Dodić (65) je sa prelomom četvrtog, petog i šestog vratnog pršljena, hematomom na mozgu i unutrašnjim krvarenjem, upućen na lečenje u Beograd

  • 1

Planinara Dragog Dodića (65), koji se u subotu povredio na visini od 950 metara, Veliki Krš kod Bora alpininisti iz  Gorske službe spasavanja, predvođeni Dejanom Bogdanovićem i Borkom Gajićem, spuštali su više od tri sata niz zaleđenu planinu, rizikujući sopstvene živote.

- Dodić se, na visini od 950 metara, izdvojio iz grupe koja se kretala obeleženom stazom i pao. Skliznuo je niz padinu i zaustavio se tek kada je glavom udario u bukvu, 50-tak metara niže od mesta nesreće – kaže Gajić.

Planinari su se spustili do Dodića, napravili imobilizaciju od granja i pozvali Hitnu pomoć i Bogdanovića.

- Čim sam stigao do podnožja planine, sa nosilima i ostalom opremom za planinarenje sam krenuo ka mestu gde se povredio Dodić. Pružili smo mu prvu pomoć, stavili ga na nosila i, nakon gotovo tri sata borbe, uspeli smo da ga spustimo – priča Bogdanović.

Dodić ima prelom četvrtog, petog i šestog vratnog pršljena, hematom na mozgu i unutrašnje krvarenje i upućen je, u teškom stanju, na dalje lečenje u Beograd.

(G.S.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA