CRNA GORA: Pobeda Lekića donosi promene na svim nivoima, smatra Vučurović

- Lekić svojim stavovima i odnosom prema građanima pokazuje da je spreman da sve svoje ljudske i intelektualne kapacitete usmeri u pravcu demokratizacije Crne Gore i popravljanju njenog ugleda - istakao je Vučurović

  • 2

Funkcioner Demokratskog fronta Jovan Vučurović izjavio je danas da bi pobeda lidera tog opozicionog saveza Miodraga Lekića na predsedničkim izborima u Crnoj Gori otvorila proces promena na svim nivoima, odnosno dovela do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u toj državi.

- Pobeda Lekića morala bi imati svoj odraz i na druge nivoe vlasti, tako da se može očekivati da će nakon toga biti otvoren proces promena u Crnoj Gori - rekao je on.

Vučurović je kazao da je ubeđen u pobedu Lekića, jer je u pitanju političar za koga nije vezana nijedna političko-koruptivna afera.

- Lekić svojim stavovima i odnosom prema građanima pokazuje da je spreman da sve svoje ljudske i intelektualne kapacitete usmeri u pravcu demokratizacije Crne Gore i popravljanja njenog ugleda - istakao je Vučurović.

On je portalu IN4S ponovio da kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države Filip Vujanović nema ustavno pravo na još jedan mandat.

- Odlukom da prihvati još jednu predsedničku kandidaturu, Vujanović je pokazao da se ni po čemu u shvatanju politike ne razlikuje od svog stranačkog šefa Mila Ðukanovića. On je svojom kandidaturom pokazao jedno nezajažljivo vlastoljublje - kazao je Vučurović.

On je rekao da očekuje da Socijalistička narodna partija neće voditi pasivnu kampanju u korist Lekića, navodeći da bi prvi korak u tom pravcu bio da stranka Srđana Milića u Državnoj izbornoj komisiji ne podrži kandidaturu Vujanovića.

Vujanović je do sada dva puta bio biran za crnogorskog predsednika, ali postoji dilema da li mu se računa prvi mandat, s obzirom na to da Crna Gora tada nije bila nezavisna država.

Vučurović je rekao da je obavezan referendum o eventualnom ulasku Crne Gore u NATO, dodajući da najava vladajuće koalicije da će krenuti u obračun s Mitropolijom crnogorsko-primorskom nikome ne može doneti dobro.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA