Majci određen pritvor i psihijatrijsko veštačenje

Tanja Bunčić (35) iz Svilajnca osumnjičena da je ćerku Anđelu (6) prepustila nebrizi zbog čega je devojčica umrla

  • 0

Istražni sudija Osnovnog suda u Jagodini odredio je Tanji Bunčić (35) iz Svilajnca pritvor do 30 dana, kao i psihijatrijsko veštačenje. Tanja je u utorak ujutru u Doma zdravlja u Svilajncu potražila potvrdu o smrti ćerkice Anđele Bunčić (6). Umesto da pozove Hitnu pomoć, lekarima je saopštila da je sama pokušala da reanimira ćerkicu koja je "krkljala".

Na saslušanju pred istražnim sudijom rekla je da je Anđela poslednjih sedam dana bila bolesna i da je odbijala hranu i vodu, kao i da je nije vodila kod lekara jer je sumnjala da će oni u saradnji sa "Centrom za socijalni rad" da joj oduzmu ćerku što su već radili 2008. godine.

Prema nezvaničnim informacijama dete je bilo zapušteno, dehidrirano, premršavo i preminulo je usled kompletnog kolapsa organizma ali će detaljne odgovore na pitanje o smrti dati rezultati obdukcije. U toku je i vanredni nadzor Centra za socijalni rad u Svilajncu od strane resornog ministarstva kako bi bilo utvrđeno da li je ova ustanova od 2009. do 2012. obilazila ovu porodicu.

(P. S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA