Šarići "oprali" pola miliona evra u CG

Specijalno tužilaštvo Srbije dostavilo je crnogorskim kolegama podatke o tome da su braća Darko i Duško Šarić "prali" novac i preko Crnogorske komercijalne banke

  • 2

Specijalno tužilaštvo Srbije dostavilo je crnogorskim kolegama podatke o tome da su braća Darko i Duško Šarić "prali" novac i preko Crnogorske komercijalne banke.

Kako navoli list "Dan", Šarići su preko te banke tokom 2009. oprali više od pola miliona evra, koje su nameravali da ulože u kupovinu nekretnina i lokala.

Osim Duška Šarića, u pranju novca zarađenog od prodaje kokaina učestvovalo još najmanje pet osoba iz Crne Gore, među kojima su Dragan Labudović i Nemanja Krstajić, koji se već nalaze u pritvoru u Beogradu.

Kod Labudovića je prilikom hapšenja pronađena veća svota novca koja je podignuta iz Crnogorske komercijalne banke u Podgorici.

On je, kako se navodi, tokom saslušanju potvrdio da mu je novac uplaćivan na računu Crnogorske komercijalne banke i da je te pare bez problema podizao.

“Dan” dodaje da su sredstva koja su uplaćivana preko crnogorskih banaka služila pripadnicima Šarićevog klana za kupovinu nekretnina, kako na primorju Crne Gore, tako i u zemljama okruženja.

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brza strela

    11. februar 2013 | 11:44

    Sta radeli,pili pice za pola miliona mozda.

  • Pljevljak

    11. februar 2013 | 12:21

    Otkrila Ameriku. Pa čitava Pljevlja znaju koji su političari imali koristi od Šarića. Da su Šarići aktivno i javno učestvovali u kampanji DPS-a u Pljevljima i Žabljaku. Svi znaju da ova priča u Pljevljima nije od juče i da su Pljevljaci za ovo znali prije pet godina. Pa zbog njih je mijenjan u DUP kako bi sazidali svoje lokale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA