STRAŠNO: Devojka presekla vene, Hitna pomoć odbila da dođe!

Mariji Jevtić (18) staklo na vratima terase preseklo vene, tetive i nerve. Hitna pomoć procenila da je reč o lakšoj povredi, iako će devojka možda i doživotno izgubiti "fini osećaj" na tri prsta

  • 72

 

Učenica Dizajnerske škole Marija Jevtić (18) posekla je vene prilikom ulaska sa terase u stan u naselju Braće Jerković u noći između nedelje i ponedeljka, ali Hitna pomoć, koju su pozvali njeni drugovi, nije smatrala da treba da krene na mesto nesreće. Da stvar bude crnja, ispostavilo sa da povreda i nije bila tako bezazlena, te da će Marija posle operacije možda i doživotno izgubiti "fini osećaj" na tri prsta.

 

Sve je počelo kad je Marija htela da uđe u dnevnu sobu, a njen drug je u istom trenutku krenuo na terasu. Od velikog pristiska staklo na vratima je puklo, a devojka je na staklo presekla vene, tetive i nerve.

 

- To se dogodilo u međuprostoru između terase i dnevne sobe. Marija i drugarica su izašle na terasu da popuše cigaru. U trenutku kada je htela da uđe u stan, ja sam krenuo na terasu. Oboje smo gurali vrata i od siline je staklo puklo, a njena ruka je propala kroz staklo. U panici, Marija je htela da izvuče ruku i tako se posekla - kaže njen drug Marko Đ.

 

Drugovi nesrećne devojke su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali zaposleni u ovoj ustanovi nisu shvatali ozbiljnost situacije.

 

- Pozvali smo Hitnu pomoć, ali oni su krenuli da razvlače, da pitaju neke gluposti. Kada sam im rekao da pošalju kola, oni su krenuli sa primedbama kako to nisu kola već patronažni kombi - kaže za Telegraf drug povređene devojke.

 

On dodaje i da ih je doktor sa kojim su razgovarali zapitkivao desetak minuta šta se dogodilo, ali da nisu smatrali da treba da krenu na mesto nesreće.

 

 

Marko Đ. dodaje da se njegova drugarica jako uplašila i da je od straha krenula da gubi svest. Društvo koje se našlo u stanu uspelo je da devojku održi svesnu.

 

Kako se Hitna pomoć nije pojavljivala, devojku su prevezli taksijem do Urgentnog centra.

 

- Šta bi se dogodilo da nismo imali para za taksi? Ili da joj je bilo mnogo gore, da nije mogla da ustane? - pita se Marko Đ.

 

Povređena Marija Jeftić nalazi se na Mikrohirurgiji. Operisali su je dan posle nesreće. Doktori su vene i tetive uspeli da spoje, ali je problem nastao sa nervima, pošto se oni ne regenerišu. Marija će izgubiti "fini osećaj" na tri prsta. Takođe, moraće na fizikalnu terapiju minimum tri meseca.

 

- Kada su me dovezli u Urgentni, doktori su mi rekli da se za takvu povredu ne šalju kola, jer ima težih slučajeva. To veče su me samo ušili. Tek sutradan kada su krenuli da me operišu shvatili su koliko je povreda velika i opasna - kaže Marija za Telegraf.

 

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura je potvrdila je za Telegraf da je koordinatorka koja je to veče radila procenila da slučaj nije hitan, te zamolila pozivaoca da devojku prevezu privatnim prevozom.

 

- Koordinatorka koja je to veče radila savetovala je dečka da pošto je u pitanju ruka i pošto je procenila da nije hitan slučaj, da dođu nekim privatnim prevozom, a ako ne mogu, da zovu ponovo - kaže Macura.

 

Ona smatra da to nije stručna greška, kao i da je doktorka dobro procenila navedenu situaciju.

 

 

Macura napominje da od petka i tokom vikenda imaju mnogo poziva i da ne mogu izaći na svaki teren, te savetuju sve slučajeve za koje procene da su "lakši" da se do Hitne pomoći dovezu svojim prevozom.

 

Marija Jevtić se oseća dobro, a biće puštena na kućno lečenje u ponedeljak. Porodica devojke podneće pritužbu Zaštitniku pacijenata.

 

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Војкан

    12. februar 2013 | 17:36

    У нормалном свету неко би добио отказ

  • MrX

    12. februar 2013 | 17:59

    Pitao bih ovu Macuru, koja brani koordinatorku, da li bi poslala vozilo da su njihova deca u pitanju?

  • darko

    12. februar 2013 | 17:21

    Sramota za drzavu...da sam ja direktor ovi bi zavrsili na ulici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA