HLADNO ORUŽJE KOD KINEZA: Pendreci, bokseri i bodeži u prodaji u Nišu

Inspektori su iz nekoliko kineskih prodavnica uzeli uzorke ovog oružja i potvrdili da nije reč o kopijama niti igračkama, već o primercima koji zaista mogu da nanesu ozbiljne i teške povrede

  • 3

Tržišni inspektori u Nišu pronašli su u kineskim prodavnicama "Šangaj" i u robnoj kući "Rabac" hladno oružjependreke, boksere i bodeže - u slobodnoj prodaji.

Kako pišu "Južne vesti", tokom vikenda, inspektori su iz pomentuih prodavnica uzeli uzorke ovog oružja i potvrdili da nije reč o kopijama niti igračkama, već o primercima koji zaista mogu da nanesu ozbiljne i teške povrede.

- Nisam očekivao ovako nešto, to je više nego ozbiljno! Ovim možeš vola da ubiješ! U toku dana ćemo ukloniti te predmete koji mogu da ugroze našu omladinu - rekao je načelnik tržišne inspekcije u Nišu Boris Zlatanović.

Prema najavama, inspektori će obići sve kineske robne kuće i prodavnice u Nišu i iz prodaje povući oružje. Nakon toga će na sastanku sa predstavnicima policije ustanoviti kakva je njihova nadležnost u ovom slučaju.

Ivan Topalović iz organizacije "Proaktiv" i sam je nedavno zatekao ove predmete u kineskoj prodavnici. Bio je iznenađen što su dostupni svima, a kupci ih biraju i kupuju kao da se radi o bilo kom drugom proizvodu.

- Začudilo me što se oružje nalazi na rafu blizu kase, nimalo sakriveno, tako da izgleda da prodavci nisi svesni činjenice da je reč o pravom oružju. Toga ima i na auto-pijaci. Takvoj robi nije mesto u prodaji jer se zna čemu služi - kaže Topalović.

U tržišnoj inspekciji kažu da će se sankcije prema prodavcima utvrditi posle niza procedura u okviru kojih sporni proizvodi treba da budu proglašeni nebezbednim, a da će zasad samo biti zabranjena njihova prodaja.

(M. S. / Izvor: Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    12. februar 2013 | 12:15

    A sto se u sred Trznog centra Usce skoro dve godine prodaju pendreci na rasklapanje, nozevi za klanje i lisice to nikom nista...

  • Milos

    3. jul 2015 | 16:28

    Koliko kosta???

  • zoran

    12. februar 2013 | 18:36

    Zasto svi krive prodavce kada ce vec jednom drzava i carina da pocnu da kontrolisu Kineze sta uvoze u nasu zemlju. Izgleda da za kineze jos uvek vazi zakon Mire Markovic da mogu da uvoze sta zele i kako zele bez carine i kontrole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA