IZRUČENJE: Španci puštaju Luku Bojovića, on se protivi!

Konačna odluka biće doneta za 15 do 20 dana, a Bojović smatra da bi mu, ukoliko bude izručen, u Srbiji bila ugrožena prava

  • 3

Nacionalni sud u Španiji trebalo bi za 15 do 20 dana da donese odluku o tome da li će Srbiji izručiti Luku Bojovića, koji je uhapšen u Valensiji 9. februara prošle godine.

Bojović je na današnjoj sednici izjavio da se protivi izručenju jer smatra da bi mu u Srbiji bila ugrožena prava.

- Očekuje se da će Bojović uskoro biti izručen Srbiji - prenose španski mediji, koji procenjuju da će pravosuđe te države pozitivno odgovoriti na zahtev naše države, koja je još pre jednu godinu zatražila da on zbog postupka koji se vodi protiv njega bude izručen.

Međutim, i ako bude doneta odluka da bude izručen, još je neizvesno da li će morati da dočeka kraj postupka u Španiji, koji je protiv njega pokrenut zbog falsifikovanja dokumenata, držanja oružja i ubistva Milana Jurišića, ili će taj predmet biti ustupljen Srbiji.

Španski mediji podsećaju da je sud u Španiji ranije već doneo pozitivnu odluku o izručenju "zemunca" Vladimira Milisavljevića, zvanog Vlada Budala, i Siniše Petrića.

Podsetimo, Luki Bojoviću je 9. februara istekao ekstradicioni pritvor, u kom može da provede najviše jednu godinu do odluke o izručenju. Međutim, španski zakon predviđa mogućnost da on bude produžen. Takođe, moguće je da Bojović bude zadržan u pritvoru zbog postupka u Španiji.

Ukoliko danas bude doneta odluka da bude izručen, Luka Bojović ima pravo da se žali na nju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    12. februar 2013 | 14:50

    лука ће да ради у зоо врту код ћалета и неће више да убија људе

  • Nislija

    12. februar 2013 | 13:09

    Da veruju nasem pravosudju,izrucili bi

  • piki

    13. februar 2013 | 23:28

    Spanski zatvori su za nase hoteli sa 5 zvezdica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA