SRBIJA-GAS: Od marta kupujemo jeftiniji gas!

Računica "Srbija-gasa" pokazuje da će prosečna cena gasa za Srbiju umesto sadašnjih 480 biti između 380 i 390 dolara za hiljadu kubnih metara

  • 3

Ugovor o isporukama gasa iz Rusije za Srbiju po znatno nižim cenama trebalo bi da bude potpisan u martu, najavio je danas "Srbija-gas".

Kako je istaknuto, iako je dogovorena značajno niža cena ruskog gasa od one po kojoj sada Srbija plaća taj energent, "ona je i dalje podložna dodatnim korekcijama do postizanja konačne cene".

- Cena gasa nije fiksna kategorija i ona se menja na svaka tri meseca u zavisnosti od tržišnih kretanja. Očekuje se da tokom svakog kvartala u 2013. godini cena bude za nijansu niža od prethodnog - rekli su u "Srbija-gasu".

Po računici tog preduzeća, prosečna cena gasa za Srbiju biće od 380 do 390 dolara za hiljadu kubnih metara.

Srbija je prošle godine plaćala 1.000 kubika gasa po prosečnoj ceni 545 dolara, a za prvi kvartal ove godine ugovorena je cena od 478 dolara za 1.000 kubnih metara.

Generalni direktor "Srbija-gasa" Dušan Bajatović boravio je krajem prošle nedelje u Moskvi gde je sa čelnicima ruskog "Gasproma" dogovarao isporuke gasa za Srbiju u 2013. godini, po nižim cenama.

(Telegraf.rs/ Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N-P

    12. februar 2013 | 16:58

    ali se to naravno nece odraziti na smanjenje cene za stanovnistvo, jer cemo sa ovim biti tek na nuli !!! jel tako bajatovicu ??? MA ko jedan i jedan vec vidim sta ce saopstiti ! Pa to nema nigde, oni ga dobiju skoro 30 % jeftinije a, stanovnistvo nema veze , nek placa i dalje ful cenu ...

  • Oto

    12. februar 2013 | 22:00

    Ja mislim da je ovo pravi, jedini i opravdani razlog za povecanje cene od minumum 20%, jel tako Bajatovicu ...

  • King

    13. februar 2013 | 09:07

    Ali zato od novembra...cena íde gore!!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA