Građani podržali saobraćajce koji štrajkuju glađu, policija ih rasterala (FOTO)

Podržani auto-prevoznicima, građani Čačka i Preljine samoinicijativno su blokirali kružni tok u Preljini, ali ih je, kako kažu, policija nakon tridesetak minuta rasterala uz primenu brutalne sile i uhapsila nekoliko vozača

  • 2

Građani Preljine i Čačka, podržani auto-prevoznicima, večeras su samoinicijativno blokirali kružni tok u Preljini u znak podrške saobraćajnim policajcima koji štrajkuju glađu već dva dana.

Blokada je počela oko 20:30 sati, a nakon tridesetak minuta stigli su načelnik Policijske uprave Milovan Petrović i general Dragiša Simić praćeni jakim policijskim snagama.

Kako su nam saopštili građani, policajci su, uz primenu brutalne sile, skinuli tablice sa nekoliko kamiona, a nekoliko vozača su i uhapsili. Jedan od policajaca napao je i snimatelja.

- Ovaj Petrović će otići iz Čačka, samo ne znam o čemu razmišljaju ovi policajci koji podržavaju ovo nasilje i koji će ostati da žive u ovom gradu - besno reaguju građani, koji nisu krili razočarenje ponašanjem čačanske policije i njenog načelnika, najavljujući za sutra početak potpisivanja peticije za njegovu smenu i odlazak iz Čačka.

Inače, više stotina Čačana i taksista tokom popodneva i večeri pružali su podršku saobraćajcima koji već drugi dan štrajkuju glađu, tražeći da se povuče odluka o smeni i suspenziji Dragoslava Krdžića i četiri policajca i vraćanje celog slučaja u redovnu proceduru koja se primenjuje u takvim situacijama. Građani su se okupljali ispred ograđenog dvorišta policijske ispostave, najavljujući da će sutra doći u još većem broju.

Među prisutnima su bili i radnici PU Čačak, pojedini odbornici iz Skupštine grada, direktori škola, ali su najbrojniji bili taksisti iz skoro svih udruženja u gradu. U jednom trenutku gotovo su blokirali Bulevar oslobođenja, a njihova pojava izazvala je suze u očima pojedinih saobraćajaca, jer su se, kažu, prilično ogrešili o njih.

Pripadnici policije i dalje pod blokadom drže krug saobraćajne policije na Alvadžinici, ne dozvoljavajući ulaz Krdžiću i suspendovanim policajcima kao ni građanima. Za razliku od današnjeg dana, pripadnici policije dozvolili su da kola Hitne pomoći uđu u krug, gde su doktori pregledali policajce koji štrajkuju glađu.

(N.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA