ZATVOR - DRUGA KUĆA: Opljačkao banku, bolje mu iza rešetaka nego napolju (FOTO)

Valter Unbehaun (73) u zatvoru je proveo nekoliko decenija, a po izlasku je, bez maske, opljačkao banku u Čikagu i u obližnjem hotelu mirno sačekao da ga policija uhapsi

  • 0

Amerikanac Valter Unbehaun (73), iz Rok Hila, Južna Karolina, nakon decenija provedenih iza rešetaka, odlučio je da opljačka još jednu banku, u nadi da će biti uhvaćen, jer je shvatio da mu je najlepše u zatvoru.

Prema sudskoj dokumentaciji, on se dobro oseća u zatvoru i želi da u njemu provede ostatak života.

Vremešni i osedeli Unbehaun je ovog vikenda, oslanjajući se na štap, ušao u jednu banku u predgrađu Čikaga, i kad je došao do blagajnika, otkrio je kaput i pokazao mu srebrni revolver za pojasom. Policija je saopštila da je Unbehaun izašao iz "Haris" banke u subotu sa 4.178 dolara u džepu. Prilikom pljačke se nije maskirao, tako da mu se lako ušlo u trag na osnovu video-kamere.

Kada ga je policija zaustavila u nedelju ispred sobe motela u kom je odseo, on je odmah bacio štap i predao se, rekavši da zna da su oni tu zato što je on prethodnog dana opljačkao banku, piše u sudskoj dokumentaciji. Unbehaun je istražnim organima rekao po hapšenju da je većinu svog života kao odrasla ličnost proveo u zatvoru i da se tamo oseća bolje nego napolju.

Takođe, rekao je da mu je preostalo još šest meseci života, pa da zato nema šta da izgubi.

- On je želeo da uradi nešto što bi mu garantovalo da ostatak života provede u zatvoru i znao je da će pljačka banke uz napunjen pištolj biti dovoljna za to - piše u spisima za tužbu koje je potpisao agent FBI Čeg Piontek.

Unbehaun je 2011. godine izašao iz zatvora u kom je proveo deset godina zbog pljačke banke 1998. godine. Njegov dosije u Ilinoisu je poveći, a krivična dela je činio decenijama.

Ukoliko bude osuđen za pljačku banke, njemu bi mogla da bude izrečena kazna zatvora do 20 godina.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA