Jadranku Kosor izbacuju iz HDZ-a?

Medijski nastupi bivše premijerke i predsednice HDZ-a biće tema skore sednice Suda časti ove stranke, prenose mediji u Hrvatskoj

  • 3

Intervju Jadranke Kosor zagrebačkom nedeljniku "Globus" u kome tvrdi da "ne želi da ćuti" i da joj u stranci brane da slobodno govori biće povod za njeno izbacivanje iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Pozivajući se na izvor iz redova najveće opozicione HDZ, hrvatski portal "Index" navodi da će medijski nastupi bivše premijerke i predsednice te stranke biti tema skore sednice HDZ-ovog Suda časti na kom će, navodno, biti doneta odluka o njenom brisanju iz stranačkog članstva.

- Predsednik osječkog HDZ-a poručio mi je da prestanem da govorim, optužujući me da sa SDP-om rušim HDZ. Izvesni Đonlić kazao je da sam zec iz SDP-ova šešira, a onda je paljbu osula i Dubravka Šuica, koja je već sa zecom pokušala disciplinovati Prgometa - izjavila je Jadranka Kosor nedeljniku "Globus".

Ona je optužila aktuelno vođstvo stranke da sledi politiku krajnje desnice, a aludirala je i na aktuelnog predsednika stranke Tomislava Karamarka, tvrdeći da je proces detuđmanizacije započeo Stipe Mesić, kome je on bio prvi saradnik.

- Gospođi Kosor niko ne zabranjuje da govori. Od dana kada je izgubila izbore do danas, gospođa Kosor neprestano govori i javno istupa. Ne sećamo se da je toliko javnih istupa imala u vreme premijera Sanadera ili predsednika Tuđmana, niti da su članovi HDZ-a slobodno istupali u vreme dok je ona vodila stranku - navode u HDZ-u.

Dodaje se da njena samopromocija ne bi bila problem kada bi se o svojim istupima konsultovala s telima stranke, ali ona to iz nekih razloga ne čini i time nanosi štetu stranci, smatraju u HDZ-u, navodi portal.

- Ako želi da bude nezavisna zastupnica, postoji samo jedan način da to postane - rekao je izvor portala iz HDZ-a, gde će uskoro, kako se navodi, početi konsultacije o njenom mogućem brisanju iz redova te stranke.

(Telegraf.rs / Tanjug, Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klisura

    13. februar 2013 | 23:28

    И нека лети, једном антипатична жена.

  • Gogy

    13. februar 2013 | 13:43

    Eto i ona će da leti iz hdz ubrzo

  • Burduš

    14. februar 2013 | 15:14

    Ne izbacuju se oni izmedju sebe nego neko ko vodi citav Balkan...igra snjima.. Sve stranke sa clanovima njihovim kako u hrvatskoj tako i u odtalim regionima su samo sahovske lude..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA