Sahranjen Josif Tatić (FOTO)

Pre opela i sahrane održana je komemoracija popularnom glumcu u "Jugoslovenskom dramskom pozorištu" na Sceni "Ljuba Tadić" u prisustvu članova porodice, prijatelja i velikog broja kolega

  • 3

Danas je na Novom groblju u Beogradu uz prisustvo porodice i brojnih prijatelja kremiran velikan srpske glumačke scene Josif Tale Tatić.

Kremaciji su prisustvovali bivši predsednik Srbije Boris Tadić, funkcioneri Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić i Nataša Mićić, novinarka Olja Bećković, selektor košarkaške reprezentacije Dušan Duda Ivković, kao i poslanica DS-a Gorica Mojović.

Poslednjem ispraćaju Tatića prisustvovele su i brojne kolege sa kojima je gluimac sarađivao u bogatoj karijeri na filmu i pozorištu. Između ostalih , kremaciji su prisustvovali Predrag Ejdus, Aleksandar Berček, Predrag Miki Manojlović, Nikola Kojo, Voja Brajović, Branko Cvejić, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Branko Milićević, Ivan Bekjarev, Milorad Mandić Manda, Dragan Mićalović, Radmila Živković, Gordan Kičić, Goran Šušljik, Branimir Brstina, Aleksandra Janković, Branko Cvejić, Milica Mihajlović i Miodrag Miki Krstović.

Pre opela i sahrane održana je komemoracija popularnom glumcu u "Jugoslovenskom dramskom pozorištu" na Sceni "Ljuba Tadić" u prisustvu članova porodice, prijatelja i velikog broja kolega.

Od Josifa Tatića su se oprostili glumci Vojislav Brajović, Jelica Sretenović, Goran Šušljik, Predrag Ejdus, reditelji Dejan Mijač i Miroslav Lekić, upravnik "Srpskog narodnog pozorišta" Aleksandar Milosavljević.

Brajović se zapitao kakav bi Tatićev komentar na ovaj skup bio i pretpostavio da bi se glumac verovatno sa svima njima našalio u stilu ''šta je majmunčine, skupili ste se ovde da meni održite komemoraciju. Glup štos! Nije me briga što ćete od sebe praviti budale nego da ne napravite budalu od mene''.

- Takav je bio Taletov duh i šarm. Kada bi postojala lestvica najduhovitijih ljudi naših prostora mislim da bi on bio na prvom mestu ili bar među prvima i zbog tog njegovog duha i šarma toliko smo ga voleli da će sve te njegove duhovitosti obeležiti naš život - rekao je Brajović.

Prema njegovim rečima, Tale je bio voljen od strane svojih najbližih, kolega i svih koji su ga upoznali ili imali kontakt sa njim.

Podsetimo, Josif Tatić preminuo je u Beogradu prošle nedelje, u svom domu, u snu.

Josif Tatić rođen je u Novom Sadu 13. aprila 1946. godine. Studirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Sjajne uloge počeo je da niže već 1967. godine, nakon čega su se ređala ostvarenja poput "Specijalno vaspitanje", "Petrijin venac", "Bolji život", "Vizantijsko plavo", "Hadersfild"…

Bio je član "Jugoslovenskog dramskog pozorišta" od 1968. godine. Igrao je i u drugim beogradskim pozorištima (SKC, "Zvezdara teatar", "Narodno pozorište"), kao i u "Srpskom narodnom pozorištu" u Novom Sadu.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фалконе

    13. februar 2013 | 20:56

    Један од наших Великих Глумаца. Нек му је лака земља и вечна слава.

  • Ilija Čvorović

    14. februar 2013 | 00:58

    Neka mu je laka crna zemlja i neka mu duša nađe mir i spokoj.

  • Luka Albijanic

    11. januar 2016 | 17:29

    Pocivajte u miru , neka je laka zemlja , vecna slava i hvala Legendo ! ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA