NOVI PAZAR: Smrzava se oko 1.500 korisnika zbog štrajka u Toplani

Zbog nemogućnosti nabavke energenata i štrajka radnika koji pet meseci nisu primili plate, oko 3.500 đaka je ostalo kod kuće, a ne zna se ni kada će radijatori biti ponovo topli

  • 4

Zbog štrajka radnika Gradske toplane, koji pet meseci nisu primili plate, ali i zbog nemogućnosti redovne nabavke energenata, u Novom Pazaru se smrzava oko 1.500 korisnika centralnog grejanja i zaposleni u oko 300 javnih ustanova, banaka i raznih firmi. Oni koji imaju termo-peći ili grejalice, nekako se snalaze, ostali cvokoću ili ne rade.

Zbog hladnih učionica i nehumanih uslova za nastavu, u sredu nisu radile tri novopazarske škole, dve srednje i jedna osnovna, oko 3.500 đaka ostalo je kod kuće. U sredu niko nije mogao da kaže kada će nastava u ovim školama biti nastavljena, jer se ne zna kada će štrajk u toplani biti prekinut, a radijatori ponovo topli. Sigurno je da nastave neće biti ni u četvrtak.

Predstavnik štrajkača Saša Milutinović izjavio je da radnici toplane pregovaraju sa predstavnicima Gradske uprave i da im je obećana jedna plata, ali da to nije dovoljno za prekid štrajka.

- Šta da uradimo sa jednom zaradom. Istrajaćemo u našim zahtevima. Tražimo naše pošteno zarađene plate, čim ih dobijemo odmah ćemo potpaliti kotlove - istakao je Milutinović uz izvinjenje svim korisnicima koji redovno plaćaju grejanje.

Direktor JP "Gradska toplana" Bojan Biočanin smatra da je izlaz samo u redovnom plaćanju grejanja. Ovom preduzeću građani i novopazarske firme i ustanove duguju oko 120 miliona dinara. Prinudna isključenja, tamo gde su tehnički bila izvodljiva, nisu dala rezultat, pa je Toplana mesecima u ozbiljnim finansijskim problemima.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klisura

    14. februar 2013 | 00:54

    Ајд ове јавне установе, мање-више, они су своји али штета за школе, децу и приватне станове.

  • torca_le

    14. februar 2013 | 06:55

    Ne pali Bojane,dosta je vishe mehovih i rasimovih praznih obechanja. Kesh na ruke pa lopata i kotao.

  • Dule

    14. februar 2013 | 01:50

    He pa sta ste vi ocekivali da ce da strajkuju na leto na +30 C.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA