MIHAJLOVIĆ: Otpis kamata na dugovanja za struju

Ministarka energetike je rekla da otpis kamate podrazumeva i obavezu dužnika da sa EPS-om dogovore otplatu duga na rate i istovremeno redovno plaćaju tekuće obaveze

  • 7

Vlada Srbije usvojila je odluku o otpisu kamata na dugovanja za struju građana i privrede, rekla je ministarka energetike Zorana Mihajlović. Prema njenim rečima, to podrazumeva i obavezu dužnika da sa EPS-om dogovore otplatu duga na rate i istovremeno redovno plaćaju tekuće obaveze.

- Odluka važi za sve - naglasila je ministarka i dodala da je predviđeno da kao krajnja mera onima koji ne poštuju dogovor bude isključena struja.

- Moramo da zavedemo red jer se često dešava da solventna preduzeća ne plaćaju struju. To više ne može da se dešava - rekla je ona.

Mihajlovićeva je ukazala da se često događa da su kamate veće od samog iznosa duga i da svi koji mogu da plate struju to moraju da rade, a da će socijalno ugroženi biti zaštićeni. Ona je dodala da je odluka o otpisu kamata na dugovanja za struju doneta na jučerašnjoj sednici vlade i da bi sledeće nedelje trebalo da je potvrdi Upravni odbor EPS-a, i zatim da se primenjuje.

Ukupna dugovanja građana i privrede za struju su oko 120 milijardi dinara, i po pola duguju privreda i stanovništvo. U tom iznosu  dugovanja starija od 60 dana su 80 milijardi dinara, a veliki deo tog iznosa čine kamate.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    14. februar 2013 | 03:05

    Da li bi gospodja ministarka objasnila da li je to Tiffany lampa u uglu slike i koliko je kostala?

  • Petar

    14. februar 2013 | 09:52

    Da li ovo za otpis kamata vazi samo za one koji trenutno duguju za struju ili i za one koji su platili prevelike racune od kojih je veci deo bila i kamata pa se to sad otpisuje i vrsi se povracaj novca ?

  • amerikanac

    14. februar 2013 | 03:59

    Od cijih para je kupljena tiffany lampa na njenom radnom stolu??? Koja je inace skupa k'o vatra. Da ki je to zaista neophodno da bi obavljala svoj posao???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA