UZNEMIRUJUĆE: Tibetanac se živ spalio ispred hrama (FOTO)

Tibetanac koji se zapalio u Nepalu bio je u ranim 20-im godinama, i preminuo je od povreda. On se polio benzinom u toaletu restorana u nepalskoj prestonici u sredu, istrčao iz objekta i zapalio se u blizini Hrama Budanat Stupa

  • 0

Jedan Tibetanac u izbeglištvu koji se zapalio ispred budističkog hrama u Nepalu preminuo je od povreda, saopštila je lokalna bolnica.

On se zapalio u sredu i to je bio 100. registrovani slučaj samozapaljivanja Tibetanaca koja su započela 2009. godine u znak protesta protih kineskog upravljanja Tibetom, preneo je AFP.

Danas je javljeno da je još jedan Tibetanac preminuo nakon što se zapalio u kineskoj provinciji Sečuan prošle sedmice, čime je broj tih slučajeva porastao na 101, prema tibetanskoj Vladi u izbeglištvu.

Tibetanac koji se zapali u Nepalu bio je u ranim 20-im godinama. On se polio benzinom u toaletu restorana u nepalskoj prestonici u sredu, istrčao iz objekta i zapalio se u blizini jedne od najvećih budističkih svetinja, Hrama Budanat Stupa.

Tibetanci traže više verskih sloboda i povratak iz izbeglištva duhovnog vođe dalaj-lame na Tibet.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA