Toma Nikolić odlikovao Verana Matića!

Predsednik Upravnog odbora Fonda "B92" odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena za sprovođenje društveno-humanitarne akcije "Bitka za bebe"

  • 6

Tomislav Nikolić odlikovao je nekoliko stranih državnika, kao i zaslužne institucije i građane Srbije, među kojima i Verana Matića, predsednika UO Fonda "B92".

Ordenom Republike Srbije na lenti su za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa odlikovani premijer Španije Marijan Rahoj, predsednik Grčke Karlos Papuljas i predsednik Rumunije Trajan Basesku, objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika".

Ordenom srpske zastave drugog stepena za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje odlikovan je dugogodišnji kopredsednik srpskog kokusa u Kongresu SAD Den Barton.

Predsednik Upravnog odbora Fonda "B92" Veran Matić odlikovan je Sretenjskim ordenom trećeg stepena za sprovođenje društveno-humanitarne akcije "Bitka za bebe", a taj orden pripao je i Mariji Crnobori za naročite zasluge u oblasti pozorišne umetnosti.

Sretenjskim ordenom drugog stepena odlikovana je Narodna biblioteka Srbije, povodom 180 godina postojanja i uspešnog rada u prikupljanju i očuvanju književnog fonda od istorijskog i kulturnog značaja.

Ukazom predsednika odlikovano je i nekoliko pripadnika Vojske Srbije: za časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost drugog stepena posthumno su odlikovani stariji vodnici prve klase Slaviša Marković i Nebojša Milić.

Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" za ispoljenu hrabrost i delo ličnog herojstva odlikovan je potpukovnik Tomislav Bećagović.

(Ivan Mitkovski / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    14. februar 2013 | 12:52

    A niko se nije setio poštara iz kuršumlije što pomaže decu stare i bolesne koje su svi zaboravili. Taj čovek je heroj.

  • Bogdan

    14. februar 2013 | 13:33

    Tомо,што си одликовао човека доказаног непријатеља српског народа и државе ? Уместо да укинеш његову штеточинску тв ти га и дариваш . Лепо ти каже човек,боље да си одликовао поштара.

  • mins

    14. februar 2013 | 14:23

    Zasto Verana????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA