VUČIĆ: Veljović bi mogao da ostane direktor policije

Prvi potpredsednik Vlade potvrdio da je s Ivicom Dačićem razgovarao o kandidatu za mesto direktora, dodajući da nije vođen nikakav partijski rat oko bilo kakvih funkcija u policiji

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "ne bi isključio mogućnost" da Milorad Veljović ostane na mestu direktora policije.

On je Fonetu potvrdio da je s premijerom i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem razgovarao o kandidatu za mesto direktora, ali je napomenuo da nije vođen nikakav partijski rat oko bilo kakvih funkcija u policiji.

Mesto direktora policije, objasnio je Vučić, nije bilo pitanje bilo kakvih koalicionih dogovora, jer ministar unutrašnjih poslova ima svoja ovlašćenja.

Vučić je naglasio da je njega jedino zanimalo i na tome je insistirao - da se nastavi rad na 24 predmeta spornih privatizacija, o čemu je, u skladu sa zakonom, odluku doneo Biro za nacionalnu bezbednost. On je podsetio da su, od 24 predmeta, prethodnih godina istrage vođene samo u dva slučaja, od kojih je "jedna zaustavljena, a druga nije nastavljena".

Policija i tužilaštvo sada rade na tim slučajevima i narednih nedelja doći će novi rezultati, najavio je Vučić.

"POTREBNE SU PROMENE U PRAVOSUĐU"

Inače, Kurir je danas objavio da će upravo zbog rasvetljavanja slučajeva 24 sporne privatizacije Veljović ostati na mestu direktora policije, i da su se o tome Vučić i dačić već dogovorili.

Vučić je još rekao i da bi u narednom periodu trebalo da budu "mnogo uređeniji odnosi" unutar Ministarstva unutrašnjih poslova, jer u funkcionisanju ostalih službi bezbednosti problema nije bilo.

On je rekao i da se nada da će pravosuđe biti u stanju da "iznese" procese pokrenute u predmetima spornih privatizacija.

- Bez toga, ništa ne bi vredelo, pokazalo bi se da država ne funkcioniše i da državne institucije ne rade svoj posao - konstatovao je Vučić.

Da bi se to ostvarilo, ocenio je Vučić, potrebne su promene u pravosuđu.

- Nadam se da one neće biti političke i političkog sadržaja, kao što su bile u prošlosti - rekao je Vučić.

S druge strane, bivši sudija Visokog saveta sudstva Zoran Ivošević rekao je danas agenciji Beta da Vučić svojim čestim izjavama o pravosuđu vrši pritisak na tu granu vlasti i da su sudije preplašene.

(Telegraf.rs / Izvor: Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    14. februar 2013 | 16:29

    Uzas...ako je srpska policija spala na jednog Veljovica, kao nezamenjivog, onda mi nemamo drzavu...tuga...:(

  • Kole

    14. februar 2013 | 15:16

    Koja je ovo mućka.Ovo ti je kao onaj fazon kada je pandur uhvatio Hasu da nema lampu na biciklu.Pandur ga kažnjava,a Haso crče od smeha.Pita ga pandur,što se smeje.Haso mu odgovori:"Koliko će tek platiti Mujo,koji ide peške iza mene,a nema ni biciklo."Te koliko će platiti Dačić za ovaj ustupak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA