MANDIĆ: Moj sin se slučajno zatekao na mestu tuče

Lider Nove srpske demokratije kaže za Telegraf da svom sinu veruje da nije izbo D. R. (16) i da trenutno sa porodicom kod kuće nastoji da prebrodi teške dane

  • 3

- Moj sin se slučajno zatekao na mestu opšte tuče zakazane preko Fejsbuka, i čvrsto mu verujem kada kaže da je nevin i da nije izbo nožem maloletnog D. R. - rekao je za Telegraf, Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, čijeg je sina I. M. (16) crnogorska policija pustila da se brani sa slobode, nakon što je osumnjičen da je počinio krivično delo − ubistvo u pokušaju.

Mandić je u izjavi za Telegraf potvrdio da se njegov sin trenutno nalazi kod kuće, i da zajedno sa najmilijima nastoji da prebrodi teške trenutke, u kojima ne žele da učestvuje javnost.

- Sve što sam imao, rekao sam u pismu. Ne bih želeo da se ceo događaj pretvori u političku kampanju. Ovo je delikatna porodična situacija, i nema nikakve veze sa javnošću - objasnio nam je Mandić, dodajući da je izjavu dao ne bi li zaustavio “nagađanja i podmetanja”.

U tuči, koja se dogodila 11. februara, oko 20 sati, u dvorištu podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” učestvovalo je tridesetak srednjoškolaca. Maloletni D. R. izboden je nožem, nakon čega je hitno prevezen u Urgentni centar, gde je konstatovano da je van životne opasnosti. Prema nezvaničnim izvorima, kod Mandićevog sina nije pronađen nož, a razlog zakazivanja tuče, preko Fejsbuka, kako saznaje Telegraf, bio je rivalitet među gradskim kvartovima.

- U tuči su učestvovali uglavnom đaci prvog i drugog razreda, i to iz više podgoričkih škola, ne samo iz Gimnazije “Slobodan Škerović” i Ekonomske škole. One tuče, o kojima dobijemo dojavu, trudimo se da sprečimo na vreme, ali ovoga puta nije bilo nikakvih naznaka šta se sprema - objašnjava za Telegraf Branislav Đukić, direktor Ekonomske škole, koju pohađa 16-godišnji Mandićev sin, dodajući da I. M. možda nije bio najbolji učenik, ali da svakako nije spadao ni među problematične đake.

- Možda ima “šarene ocene”, ali I. M. svakako nije među problematičnom desetorkom, kojom se nastavno osoblje uglavnom bavi. Nikada nije učestvovao u tučama. Čak, nije bio ni nedisciplinovan - dodao je Đukić.

Zakazivanje tuča učenika preko Fejsbuka u poslednje vreme postala je sve češća praksa u Podgorici, zbog čega je policija uvela redovno patroliranje oko škola. Prema rečima portparola MUP-a Marije Jovović, policajac, koji je dežurao kod podgoričke gimnazije, nije mogao da spreči tuču, zato što se desila u vreme kada je nastava bila uveliko završena.

- U upravi policije je još 2008. pokrenuta akcija “Kontakt policajac”, u okviru koje je u svakom od školskih rejona postavljen po jedan policajac. Međutim, dužnost svakog od njih je da obiđe školu u toku dana, a ne da budu ceo dan u njoj - objasnila je za Telegraf Jovovićeva.

Odluku da Mandić napiše otvoreno pismo, pozdravila je crnogorska javnost.

- Crnogorska javnost je pozdravila Mandićevo ponašanje. Znate, mnogi bi ovakvu situaciju iskoristili da kažu kako im je nameštena politička igra, a on to nije uradio - objasnio je za Telegraf Dražen Živković, novinar lista “Dan”, dodavši da je crnogorski političar, nakon tri dana čaršijskih spekulacija o tome da li je njegov sin priveden ili ne, objavljivanjem pisma definitivno stavio tačku na sve priče.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Čvorović

    15. februar 2013 | 02:18

    Slučajno se zatekao ko i ti što si slučajno lider te partije... Verovatno je tuda prolazio na putu za biblioteku...

  • Crnogorac

    15. februar 2013 | 01:21

    Fukara od covjeka. Laze a svi su prepoznali i rekli da se tukao. a ne da se "slucajno nasao"

  • русија

    15. februar 2013 | 03:21

    сасвим случајно се његов " перорез" забо у црева тог дечка

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA