TETOVO: Haradinaju oduzeta titula počasnog građanina!

Inspektorat za lokalnu samoupravu poništio je odluku Saveta opštine Tetovo kojom je Ramuš Haradinaj proglašen počasnim građaninom jer je ona doneta bez saglasnosti članova Saveta opštine

  • 10

Inspektorat za lokalnu samoupravu poništio je odluku Saveta opštine Tetovo kojom je bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj proglašen počasnim građaninom tog mesta, javile su agencije.

Direktor Inspektorata Vančo Šehtanski izjavio je za makedonske medije da je odluku potpisao i da će ona biti objavljena u zakonskom roku.

Makedonski članovi Saveta opštine Tetovo podneli su predstavku iInspektoratu zbog kršenja dva člana zakona, jer je ova odluka doneta bez njihove saglasnosti i zbog toga što o njoj nije raspravljao opštinski Savet za međunacionalne odnose.

Haradinaju je titula počasnog građanina Tetova dodeljena na svečanosti u Tetovu 4. februara, nedelju dana po donošenju odluke. Odluku su doneli aklamacijom bez glasanja samo albanski savetnici, pošto su makedonski članovi Saveta napustili sednicu.

(D. Z. / Izvor: Glassrpske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gun

    15. februar 2013 | 18:47

    Siptar, bolje cuti i pokrij se usima! Kad se sklone zapadnjaci sa KOSOVA, KOSOVO CE BITI CISTO SRPSKO A I SEVER ALBANIJE!!! ZAPAMTI STA TI KAZE "GUN"!!! BOLJE KUPI KUCU U JUZNOJ ALBANIJI!!!

  • Drkadzija

    15. februar 2013 | 17:20

    @Edi Ako siptari napadnu Makedoniju, Srbija ce doci do Tirane!! Zgazicemo vas bre, nemate pojma sta je Srpska vojska!!!!!!!

  • edi

    15. februar 2013 | 14:53

    Interesantno jel. kazu da treba da se cuvamo od poslednjeg udarca zivotinja pred smrti.Inace ovo je poslednje nesto sto mozes da cujes od jednog takvog kvazi drzave. Nema da bude vise "macedonije" to svi znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA