ZA GINISA: Kobasica duga 2.029 metara i teška 2.300 kg na Turijskoj kobasicijadi

Na kobasicijadi u Turiji kod Srbobrana, pored komisije iz Ginisove knjige rekorda, očekuje se i oko 70.000 gostiju zainteresovanih za čuvenu kobasicu

  • 0

Promocija 29. Turijske kobasicijade, koja je na programu 22, 23. i 24. februara u Turiji kod Srbobrana, održana je danas u Dunavskoj ulici u Novom Sadu i privukla je veliku pažnju Novosađana.

Glavni organizator Miroslav Medurić Čika na novosadskoj promociji te manifestacije rekao je da je procena da će Turijsku kobasicijadu ove godine u tri dana posetiti više od 70.000 gostiju.

- Ove godine nam dolazi komisija iz Ginisove knjige rekorda kako bi potvrdila da imamo najveću kobasicu na svetu čija će dužina biti 2.029 metara a težina 2.300 kilograma - rekao je Medurić, dodajući da će ta džinovska kobasica početi da se pravi u sredu posle podne.

Prema Medurićevim rečima, ta kobasica će, nakon merenja, biti prodata, a neće se prodavati na kilogram, već na dužni metar. Novosađani su u velikom broju danas posetili štand Turijske kobasicijade, gde su mogli da pazare nadaleko čuvene turijske kobasice.

Sušene su prodavane po 750 dinara za kilogram, kilogram svežih je koštao 500, a cena roštiljskih kobasica je bila 150 dinara za kilogram.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA