Ivanjica: Probijaju put traktorima na koje su vezali daske

Tridesetak meštana Osonice kod Ivanjice samoinicijativno se okupilo i krenulo u proboj snežne blokade koja je prošle nedelje okovala ovo selo

  • 0

Meštani u selu Osonica u opštini Ivanjica organizovali su se u ove ledene dane na originalan način. Kroz smetove snega visoke između tri i pet metara oni su put probili improvizovanim čistačem. Jedan od učesnika ove akcije Veljko Karadžić pričae za Telegraf.rs kako to izgleda:

- Ovde svako domaćinstvo ima bar po jedan traktor. Telefonom se uveče dogovorimo i oko 8 ujutru krenemo. Nemamo pravi nego improvizovani čistač, od dasaka. Njega zakačimo za traktor, pa još dva-tri traktora iza sajlama povežemo, jer ne može drugačije. Radimo od jutra do mraka.

Karadžić kaže da njemu i njegovim susedima nije problem da sneg čiste sami, naprotiv.

- To je na dobrovoljnoj bazi, priključi se ko hoće, ali obično budu najjači traktori. Nama nije teško, čak nam bude i zanimljivo, jer smo svi zajedno pa se i družimo - zaključuje Karadžić.

(M. S. / Foto: www.ivanjica.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA