BIH: Zabranjen pristup on-lajn kladionicama

Zabrana, koju je izrekla Regulatorna agencija za komunikacije, odnosi se na 13 portala za klađenje, a kazna za nepoštovanje je od 1.000 do 50.000 konvertibilnih maraka

  • 6

Svim internet provajderima u Bosni i Hercegovini naloženo je da zabrane pristup sajtovima za on-lajn klađenje. Zabrana, koju je izrekla Regulatorna agencija za komunikacije, odnosi se na 13 portala za klađenje.

RAK je, postupajući po zahtevu Ministarstva finansija i Poreske uprave Federaciji BiH, naredila internet provajderima koji omogućavaju usluge klađenje i igara na sreću da tehnički učine sve kako bi korisnicima onemogućili pristup stranicama za on-lajn klađenje. Rok za postupanje po ovoj odluci je 30 dana, a za nepoštovanje RAK će, kako je najavljeno, izricati kazne od 1.000 do 50.000 konvertibilnih maraka.

U Evropskoj uniji i zemljama regiona on-lajn klađenje je zakonski uređeno. Na primer, u Hrvatskoj, prema Zakonu o igrama na sreću, onaj koji priređuje klađenje putem interaktivnih prodajnih kanala on-lajn igranja plaća godišnju naknadu u iznosu od tri miliona kuna (oko 400.000 evra).

I u Srbiji je bilo pokušaja uvođenja ovakve vrste internet cezure, ali se Republička radiodifizuna agencija proglasila nenadležnom za to.

RAK je zatražila zabranu pristupa sledećim stranicama: www.poker84.eu, www.bet-at-home.com, www.expect.com, www.gamebookers.com, www.bwin.com, www.unibet.com, www.partybets.com, www.betfair.com, www.10bet.com, www.betsson.com, www.bet365.com i www.efbet.com .

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BigFoot

    16. februar 2013 | 18:21

    Svaki današnji klinac, haker amater, zna za proxy i kako zaobići blokade.

  • sagitarrius

    16. februar 2013 | 16:36

    Mi smo poznati po tome da niko ni za sta nije nadlezan.

  • Bosna

    20. februar 2013 | 19:07

    Dasoni , pocinjes me brinuti ! Ja mislio ti bolestan a ono ti lud i jos sovinsta sa prismrdom fasiste , u Bosni volu bolesni zive i srbi i hrvati i bosnjaci i sva djeca imaju isti problem kada je internet u pitanju , a ti odma opleo repertoar ! Ti imas veliki kompleks i nesto te u Bosni dobro .ebe kad svaki komentar odmah zacinis svojim bolesnim sovinizmom ! Nije mi te zao , zao mi dobrih ljudi , a ti nisi covjek ti si dasoni !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA