DRAMA U VAZDUHU: Avion leteo s otvorenim vratima, rupu zapušili ćebadima!

Na zaprepašćenje putnika, posada je rupu na brzinu zapušila ćebadima i jastucima, spojenim lepljivom trakom, a između biznis klase i ekonomske klase navučena je zavesa da putnici ne bi videli šta se događa

  • 1

Na letu od Bangkoka za Hongkong, avion "Erbas A380", avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata, veći deo puta prešao je sa otvorenim vratima. Veruje se da je razlog bila eksplozija, a posada je, na zaprepašćenje putnika, omogućila kakav-takav let tako što je otvor zapušila ćebadima i jastucima.

Britanski turista Dejvid Rajd, koji je ovim avionom leteo sa sinom Luisom, snimio je ceo događaj, izvestivši britanske medije da je sasvim moguće da je ekplodirala bomba, jer je dva sata nakon početka leta u avionu odjeknula "jaka eksplozija".

U prostor za putnike je potom pokuljao ledeni vazduh, a pritsak je naglo počeo da pada, jer su se vrata za izlaz u slučaju nužde u biznis klasi u donjem delu "odškrinula" za oko četiri centimetra.

Užasnuti putnici počeli su da vrište i da plaču, a između sedišta je projurila izbezumljena stjuardesa, vičući: "Otići će nam vrata", da bi na kraju potražila zaklon ispod jedne od stolica.

U avionu je zavladala panika, a nakon sletanja aerodromska služba je evakuisala putnike.

Na zaprepašćenje putnika, posada je rupu na brzinu zapušila ćebadima i jastucima spojenim lepljivom trakom. Između biznis klase i ekonomske klase navučena je zavesa da putnici ne bi videli šta se događa, a avion je nastavio put, uz užasnu tutnjavu i temperaturu ispod nule u prostoru za putnike.

- To je najmoderniji avion, ali oni su rupu zapušili na najprimtivniji mogući način - izjavio je Rajd, koji inače poseduje privatnu pilotsku dozvolu.

Nadležni iz "Erbasa" tvrde da je nemoguće da su vrata bila otvorena, jer se vrata otvaraju na unutra i imaju mehanizam za zaključavanje, a iz Generalne uprave civilnog vazduhoplovstva UAR izjavili su da "bezbednost leta EK384 između Bangkoka i Hongkonga u ponedeljak 11. februara ni u jednom trenutku nije bila ugrožena".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NL

    16. februar 2013 | 23:45

    Taj novi avion A 380 ima mnogo problema u konstrukciji, sve zemlje sto su kupile A 380 imaju slicen probleme. Singapur, Kanada, Njemacka itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA