Zbog kaznenih poena oduzeto 2.500 vozačkih dozvola

Agencija za bezbednost saobraćaja nastavlja sa organizovanjem seminara za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola, a nakon toga se polaže ispit

  • 8

U Srbiji je od početka primene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, krajem 2009. godine, bez dozvole ostalo oko 2.500 nesavenih vozača, izjavio je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadin Jovanović.

- Agencija nastavlja sa organizovanjem seminara za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola, jer su prikupili 18 kaznenih poena ili izazvali tešku saobraćajnu nezgodu - rekao je Jovanović agenciji Tanjug, i najavio da će 18. februara početi seminar u Nišu.

Jovanović je podsetio da kandidati za povraćaj vozačke dozvole treba da poseduju dokaz da su platili kazne, izdržali kazne zatvora ukoliko su im izrečene ili mere bezbednosti zabrane upravljanja vozilima, kao i da je od tada proteklo više od 90 dana.

On je ocenio da se uvođenje kaznenih poena pokazalo kao korisna stvar, jer je uticalo na povećanje bezbednosti u saobraćaju.

Do sada je Agencija organizovala četiri seminara, dva u Beogradu i po jedan u Novom Sadu i Nišu.

Jovanović je najavio da će 19. februara, takođe, početi seminar u Vranju, 25. februara u Subotici i najverovatnije krajem februara ili početkom marta u Čačku, koji će obuhvatiti i nesavesne vozače zlatiborskog okruga.

Seminari traju oko 15 dana sa po tri časa dnevno, nakon čega vozači moraju da zadovolje na ispitu ukoliko žele da dobiju nazad dozvolu, rekao je direktor Agencije.

Jovanović je dodao da će se seminari organizovati sukcesivno, kako se budu javljali vozači.

Nesavesnim vozačima, sa kojima rade i psiholozi, za povratak dozvole prošle godine bilo je potrebno oko 40.000 dinara, a najčešći razlozi za kaznene poene i oduzimanje dozvola bili su prevelika brzina, konzumiranje alkohola i nepropisno preticanje.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija: Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojvoda

    17. februar 2013 | 11:07

    Malo je oduzeto dozvola kakvih je budala za volanom.

  • Petko

    17. februar 2013 | 10:22

    Zahvaljujući korpuciji nemam nijedan bambi. Živela policija za male pare.

  • Mr

    17. februar 2013 | 12:25

    Znaju i oni kome smeju da oduzmu ili da pisu kaznu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA