Egipat pred priznjem nezavisnosti Kosova

Zamenica predsednika ove arapske države rekla je da je poseta kosovskog premijera Hašima Tačija izuzetan korak u budućnosti odnosa dve zemlje

  • 6

Egipat je pred priznanjem Kosova, izjavila je danas posebna izaslanica predsednika Egipta El Šarkavi na konferenciji za novinare posle susreta s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

- Posebni izaslanik predsednika (Mohamed) Morisija, zamenica predsednika El Šarkavi je donela poruku za institucije Kosova, za narod Kosova poruku potvrde predsednika Morsija da je priznanje od Egipta u toku - rekao je Tači. On je dodao da se od danas otvara novo poglavlje u odnisima između Kosova i Egipta.

El Šarkavi je rekla da je poseta Tačija izuzetan korak u budućnosti odnosa Egipta i Kosova i da je Egipat na putu priznanja Kosova, navedeno je u saopštenju.

Prethodno je objavljeno u medijima da je Egipat priznao Kosovo, ali su docnije u saopštenju iz kabineta Tačija dati integralni delovi izlaganja Tačija i El Šarkavi iz kojih proizilazi da Egipat još nije priznao Kosovo, ali je na putu da to učini.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vali

    17. februar 2013 | 13:56

    Bolje bi im bilo da povedu racuna o svojoj zemlji koja je na ivici gradjanskog rata.

  • Elvir

    17. februar 2013 | 13:12

    Kako to egipat nemoze sebe da priznaje

  • ДАШОНИ

    17. februar 2013 | 14:22

    ЗАТО СУ АМЕРИ И НАПРАВИЛИ " Исламско "пролеће" ГДЕ НИКАД РАТА ИЗМЕЂУ ЉУДИ НИЈЕ БИЛО ПРАВЕЋИ НОВУ "" АМЕИЧКУ ДЕМОКРАТИЈУ"" ПОСТАВЉАЊЕМ ИСЛАМСКЕ БРАЋЕ НА ЧЕЛУ ТЕРОРИСТЕ МОРСИЈА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA